Ekologiska varor

Hos Axfood växer ständigt sortimentet inom produkter med miljö- och hälsoprofil. Den ökade efterfrågan drivs på av kunnigare och mer medvetna konsumenter som dels är miljöengagerade, dels i växande grad oroar sig för innehållet i det de äter.

Bland de viktigaste skälen som kunderna anger till att välja ekologiska livsmedel är att de är fria från bekämpningsmedel, bra för klimatet och att de står för bättre djurhållning.

Konsumenternas ökade intresse för ekologiska varor har olika samverkande drivkrafter, bland annat ökad miljö- och hälsomedvetenhet, men också oro över rester av bekämpningsmedel. För vissa varor har de ekologiska alternativen fått extra stort genomslag. Så är det med bananer.

Ekologiska varor i butik

I juni 2014 firade Hemköp Världsmiljödagen med beslutet att helt gå över till ekologiska bananer. Utfasningen har skett successiv. I somras upphörde alla egenägda butiker med försäljningen av konventionella bananer. Vid årets slut gick även samtliga handlarägda butiker över till att endast erbjuda ekologiska bananer.

På Willys innehåller mer än var tredje kundkorg en ekologisk vara. En förklaring till att fler handlar eko är att prisskillnaderna mellan ekologiskt och konventionellt producerad mat har minskat. En annan förklaring är att utbudet har ökat. På Willys har antalet ekologiska artiklar i sortimentet ökat med mer än 30 procent sedan inledningen av 2014. Inom kategorier som bröd, chark och ost, där utbudet på marknaden tidigare var mycket begränsat, finns nu flera ekologiska alternativ att välja på.

Garant Ekologiska varor

Genom det ekologiska sortimentet hos vårt eget varumärke Garant kan vi erbjuda prisvärd ekologisk vardagsmat. Garant Ekologiska varor säljs i samtliga Axfoods butikskoncept. Klicka här för att läsa mer på www.garantskafferiet.se.

Hemköps reko matbutik

Under 2015 öppnade Hemköp en ny butik med fokus på ett ekologiskt, hälsosamt och certifierat sortiment. Butiken ligger på Torsplan i centrala Stockholm.

Senast uppdaterad: 2016-05-17 10:11

Dela med dig