Linnea, butikschef, tidigare bc-trainee

När gick du BC-traineeprogrammet?
Jag blev klar 2007 och ett halvår senare blev jag butikschef.

Vad har du haft för nytta av programmet?
Jag har mycket kontakter inom våra olika bolag och med andra butiker. Det är lätt att få hjälp. Jag har kunskap och det ger mig säkerhet som butikschef.

Hur länge har du jobbat på Willys?
Jag började i kassan för sju år sedan och därefter fick jag ansvar för de finkemiska varorna. Sedan blev jag kassaledare, ställföreträdande butikschef, tillförordnad butikschef, trainee och till sist butikschef.  

Hur ser din arbetsdag ut?
Jag fyller på varor och hjälper kunder att få en bra upplevelse av butiken. Det är mitt ansvar att se till att verksamheten flyter och att personalen har det stöd de behöver för att klara sina uppgifter, därför rör jag mig mycket i butiken. Jag löser akuta problem som att en julvara som vi har på kampanj är slut, medan grannbutiken har för många i lager. Jag hjälper till att bygga upp gavlar och torg. Just nu driver jag ett svinnprojekt tillsammans med färskvarupersonalen. Vi träffas varje månad och går igenom bruttoförsäljning, rankinglistor och olika varors placering i butik. Där fungerar jag som bollplank och genom återkommande uppföljning får frågan aktualitet, vilket är bra både för kund och för vår bruttovinst.

Vad är roligt med ditt jobb?
Att det händer så mycket. Att ingen dag är den andra lik. Att vi får så mycket gjort. Det är en grym känsla att gå hem och veta att butiken är superfin! Det är det vi strävar efter hela tiden.

Hur ser du på service/kundbemötande?
Kunderna ska vara nöjda när de går från oss. Våra kunder är olika och vi måste anstränga oss för bemöta dem så de alla får en bra butiksupplevelse.

Hur tycker du det är att jobba för Willys?
Högt tempo, snabba beslut, mycket att göra och en känsla av att vi ligger i framkant av butiksutvecklingen.

Vad betyder våra kärnvärden för dig?
På dörren ut till butik från våra personalutrymmen finns det en spegel och under den texten. ”Du är en viktig aktör i dagens föreställning. Välkommen ut på scenen!” Vi pratar mycket om kärnvärdena på jobbet. Vi använder dem när vi ska fatta beslut.

Hur tycker du det är att sitta i ledningsgruppen?
Det tar tid att bygga upp en ledningsgrupp och få den att fungera. När den gör det är den en enorm resurs där vi hjälps åt att fatta de rätta besluten.

Senast uppdaterad: 2011-03-14 09:59

Dela med dig