Inspektion av danska grisgårdar

2009-05-27 16:18

Axfood har på onsdagseftermiddagen träffat representanter för branschorganisationen Dansk Svineproduktion och Danish Crown för att få deras kommentarer till påståendena om djurplågeri inom dansk grisuppfödning.

Redan under onsdagen gjorde både Danish Crown och den organisation som sköter den danska tillsynen av grisuppfödningen inspektioner på den gård som beskrevs i Ekots reportage på tisdagen.

Axfoods representanter Torbjörn Lithell, affärsområdeschef kött, och Åsa Domeij, chef för miljö och socialt ansvar, åker i nästa vecka till Danmark för att besöka flera anläggningar, bland annat gården i Ekots reportage.

Under onsdagens möte fick Danish Crown information om Axfoods nya uppförandekod, som tar upp djurskydd. Utifrån uppförandekoden har nu diskussioner påbörjats om praktiska tillämpningar.

Det står klart att den svenska djurhållningen håller en bättre standard än den danska, men också att Danmark har en hög standard jämfört med de flesta länder i Europa. Det finns alltid svenskt kött som alternativ i Axfoodkoncernens butiker.

Kommentera (0 kommentarer) Dela med dig
Skriv en kommentar    
Användarverifikation Bild för användarverifikation