Egna märkesvaror - kvalitet till lägre pris

2009-10-13 09:49

Arbetet med egna märkesvaror, EMV, är en central del inom Axfood. Fokus ligger på högsta möjliga kvalitet till bästa möjliga pris. En av de senaste lanseringarna är eget bröd.

Axfoods utbud av egna märkesvaror, så kallade mediumvaror, (Willys, Hemköp, Func och Fixa) ger konsumenterna en möjlighet att välja produkter där kvalitet, pris och livsmedelssäkerhet är grundläggande faktorer. Axfoods mediumvaror, har 10-15% lägre pris än märkesvaran i butik.

Utökat sortiment i brödhyllan

Axfood är en av de första av aktörerna på marknaden att göra en större satsning på eget bröd, fem brödsorter lanserades under våren på Willys och Hemköp.

- Lanseringen av Willys och Hemköps eget bröd har överträffat alla våra förväntningar. Vi har stort antal konsumenter som kontinuerligt köper vårt eget bröd, det är vi självklart väldigt nöjda med, säger Jörgen Andersson, kategoriteamchef på Axfoods sortiment- och inköpsavdelning.

Omfattande tester för högsta kvalitet

Produkterna genomgår noggranna tester både egna och oberoende för att säkerställa livsmedelssäkerhet, kvalitet, utseende och smak. Utöver detta kräver Axfood att alla producenter av de egna märkesvarorna ska vara certifierade enligt någon av de internationellt accepterade standarder som finns, två exempel är Global Food Safety Initiative och nya ISO 22000.

Kommentera (0 kommentarer) Dela med dig
Skriv en kommentar    
Användarverifikation Bild för användarverifikation