Endast ekologiska bananer på Hemköp

2014-06-10 13:36

PRESSMEDDELANDE 2014-06-05 13:09

Hemköp firar Världsmiljödagen med att besluta att gå över helt till ekologiska bananer. Det innebär bland annat att ekobananerna kan säljas i lösvikt istället för i plastpåse. Fyra butiker har redan tagit bort konventionella bananer. Utfasningen sker successivt och 1 januari 2015 ska alla butiker ha övergått till att enbart sälja ekologiska bananer.

Försäljningen av ekologiska bananer har ökat kraftigt under det senaste året. I början av våren var det svårt att få fram tillräckliga volymer för att möta den ökande efterfrågan bland kunderna. Nu har tillgången ökat och prisskillnaden blivit så liten att det är möjligt för Hemköp att satsa fullt ut på ekologiska bananer.
I fjol publicerades ett test som visade att ekologiska bananer inte innehåller några rester av bekämpningsmedel, något som många kunder uppskattar.
– Den viktigaste skillnaden är att det med ekologiska bananer inte sprids kemikalier till miljön där bananerna odlas, säger Åsa Domeij, miljöchef inom Axfood/Hemköp. Dessutom bidrar ekologiska bananer till att utveckla bra odlingsmetoder som även den konventionella odlingen har nytta av.
De butiker som redan gått över till ekobananer är Hemköp Telefonplan i Stockholm, nyöppnade Hemköp Täby Centrum Hemköp, Bifrost i Mölndal och Hemköp Näsby Alléns Livs i Täby.


Kontaktperson för Hemköp:
Maria Nobel, kommunikationschef Hemköp, tel 070-669 98 23
Åsa Domeij, miljöchef Axfood/Hemköp, tel 073-077 43 07

Dela med dig