Falkenberg Seafood levererar till Årets Kock

2014-10-14 12:52

Axfoodägda Falkenberg Seafood har fått förtroendet att leverera fisk till tre utav semifinalisterna i Årets Kock. Tävlingen är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling.

Sedan 1983 har tävlingen samlat Sveriges mest talangfyllda kockar och i år ska de 24 semifinalisterna presentera sin bästa rätt lagad på sej. Daniel Müllern på Ystad Saltsjöbad, Dennis Säwström på l’Ecurie i Falkenberg och Kim Kvarnefält på Matlabbet Urban Deli AB i Stockholm har alla valt Falkenberg Seafood som sin leverantör av årets huvudråvara. 

Det är första gången vi får chansen att leverera till Årets Kock och det är såklart roligt och ett bra kvitto på det arbete vi gör, och vi håller tummarna för att någon av Daniel, Dennis eller Kim vinner, kommentarer Falkenbergs Seafoods vd Jonas Ragnhage.

Den första semifinalen avgörs idag den 14 oktober i Halmstad och nästa är den 24 oktober i Borlänge. Startfältet består totalt av 24 stycken kockar från några av Sverige bästa restauranger och i juryn sitter i stjärnkockar som Stefan Catenacci, Håkan Thörnström och Fredrik Eriksson.

När Årets Kock startades var målen att förbättra kockens yrkesstatus och bidra till en ökning av det generella matlagningsintresset vilka uppfyllts med råge. I dag kommer journalister och utländska kockar till Sverige för att inspireras av det svenska köket och lära sig mer om Sveriges satsning som Europas nya matland.

 Det är en intressant satsning som pågår och för oss på Falkenberg Seafood gäller det att fortsätta jobba aktivt med att göra fisk och skaldjur än mer tillgängligt och lyfta det som ett enkelt, gott och nyttigt middagsalternativ, avslutar Jonas Ragnhage.

Du kan följa tävlingen via webben på www.aretskock.se eller på Facebook och Twitter. Finalen av Årets Kock 2015 avgörs i Göteborg den 5 februari på Gothia Towers.

Dela med dig