Mobil betalning med Bart införs i Willys och Hemköps butiker

2013-06-24 14:36

Nu rullar Axfood ut Swedbanks tjänst för mobil betalning – Bart – i Hemköps, Willys och PrisXtras samt en del av Tempos butiker. Tjänsten kan användas av flertalet som har ett Visa- eller Mastercard kort samt en iPhone eller Androidtelefon.

Axfood slöt i mitten av november avtal med Swedbank om införande av mobil betalning i koncernens butiker med Bart. Swedbank och Axfood har sedan i mitten av maj 2012 tillsammans med kunder genomfört en pilot av tjänsten i tre Hemköpsbutiker i Stockholmsområdet. Piloten har visat att tekniken fungerat och att kunderna uppskattar möjligheten att betala med mobiltelefonen.

- Det är viktigt för oss att kunna erbjuda våra kunder valfrihet när det gäller sättet att betala, säger Anders Quist, chef för affärsutveckling på Axfood. Reaktionerna från kunder och kassapersonal som har testat betaltjänsten har varit mycket positiva.

Bart är kopplat till ett bankkort och generar vid betalningstillfället en korttransaktion via en QR-kod i mobiltelefonen, denna QR-kod läses av i kassan. Kortet måste vara anslutet till Verified by Visa eller MasterCard SecureCode.

Dela med dig