Nya Matmissionen har öppnat

2016-09-27 15:00

Klockan 9.30 var det tårta och bandklippning.
Ett par timmar senare var det dags för de första kunderna att få kliva in.
Matmissionen har öppnat – igen.


Åsa Domeij och butikschef Johan Rindevall

Axfood har varit med i projektet sedan första början.
Från idé till att samarbetet med Stockholm Stadsmission tog fart och som ledde fram till att den första butiken, Nordens första social supermarket, öppnades i Rågsved i december 2015. Som sedan olyckligt brann ner ett halvår senare.

Direkt började arbetet med att finna en ny lokal och lösningen stod Willys för som erbjöd sina gamla lokaler i Veddesta köpcentrum i Järfälla väster om Stockholm.
– Folk från Willys etableringsteam hjälpte också till med inredning och att sommarens tuffa jobb klarades av på bara några veckor, säger butikschefen Johan Rindevall tacksamt.

Och på tisdagen var det alltså premiärdags.
Bland folk från Stockholms Stadsmission, Axfood, Axfoods kedjor, journalister och övriga minglare vid invigningen fanns också de två vännerna Lina Lindegren och Thekra Sazkar som båda var stamkunder i den tidigare butiken i Rågsved.
– Vi har verkligen saknat Matmissionen och är så glada att den öppnat igen. Det blir lite längre att åka för oss den här gången men det får vi lösa, säger Lina.

Ett flertal Willys-butiker, Hemköp Jakobsberg, Axfood snabbgross och även Axfoods stora lager i Jordbro är med och skänker mat den här gången.
– Att minska matsvinnet är en viktig del i Axfoods hållbarhetsarbete. Kan vi dessutom göra det på ett sätt som gör att det kommer människor i ekonomiskt utsatt till godo är det förstås dubbel glädje, säger Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood.

 

Dela med dig

Om Matmissionen

Butiken är den andra butiken som öppnas och som etableras i ett samarbete mellan Stockholms Stadsmission och Axfood med kedjorna Willys, Hemköp och Axfood Snabbgross, där Stockholms Stadsmission äger och står för driften av butiken och Axfood är medgrundare samt bistår med livsmedel, finansiering och kunskap.

Första butiken som öppnades i Rågsved i december 2015 brandskadades efter tre månader och kunde aldrig återställas. Sedan dess har Stockholms Stadsmission tillsammans med Axfood letat ny lämplig lokal – och nu har butikslokalen färdigställts i Veddesta som tidigare har inhyst Willys.

Matmissionen i Veddesta
Adress: Veddesta köpcentrum, Veddestavägen 13 i Järfälla kommun.
Öppettider: måndag-fredag klockan 12.00-17.30