Premiär för Willys i Eslöv och Söderköping

2011-08-24 14:20

Onsdagen den 24 augusti öppnar två nya Willysbutiker. I skånska Eslöv öppnar Willys sin första butik och i Söderköping blir det nypremiär.

I Söderköping flyttar Willys till ett nytt läge. I en helt nybyggd fastighet på handelsområdet Fixpunkten, utökas säljytan från 1400 till närmare 2600 kvadratmeter.

– Vi har en stor och trogen kundkrets i Söderköping. Willys koncept, som kombinerar låga priser ett brett sortiment, fungerar väldigt bra här. Det är anledningen till att vi nu satsar på en större butik, säger butikschef Thomas Hederberg.

Förutom att sortimentet blir större och bredare med stora avdelningar för färskt kött och frukt & grönt, får den nya butiken också självscanning, brödavdelning med bake-off och en förbutik med spel. De låga priserna är däremot de samma.

Ny butik i Eslöv

Eslöv däremot, är helt ny mark för Willys. Det blir första gången som lågpriskedjan etablerar en butik på orten.

– Idag finns ingen riktig lågprisaffär på orten. När vi öppnar kommer vi att sätta ordentlig press på matpriserna, säger butikschef Raidar Gustafsson.

Willysbutiken öppnar på handelsområdet Berga, som även utvecklas för annan handel. Lokalerna, som har genomgått en total ombyggnad, har tagits över från den klassiska butiken Berga Lågpris. Samtliga medarbetare från Berga Lågpris har erbjudits fortsatt anställning på Willys, och dessutom har ytterligare ett 15-tal medarbetare rekryterats. Intresset för att söka jobb i den nya butiken har varit enormt.

700 ansökningar

– När vi hade tagit emot 700 ansökningar var vi tvungna att sätta stopp, så att vi skulle ha möjlighet att gå igenom alla. Det har varit svårt att tacka nej till så många kvalificerade sökande, men nu har vi fått ihop ett riktigt bra gäng, säger Raidar Gustafsson.

 

Kommentera (0 kommentarer) Dela med dig
Skriv en kommentar    
Användarverifikation Bild för användarverifikation