Willys etableras i Gislaved

2011-01-14 15:36

Hösten 2011 öppnar Willys en ny butik i Gislaved. Det blir rejäl press på livsmedelspriserna och cirka trettio nya arbetstillfällen skapas när lågpriskedjan gör sitt intåg på orten.

Inom kort sätts spaden i marken för den nya butikslokalen, som kommer att byggas på ett befintligt handelsområde strax utanför Gislaved. Läget för den nya Willysbutiken blir strategiskt där väg 26 och 27 korsar varandra och tusentals bilar passerar varje dag. Butiksytan blir cirka 3500 kvadratmeter. Ett trettiotal medarbetare kommer att rekryteras till butiken, som kommer att öppna under hösten 2011.

– Vi har velat etablera oss i Gislaved en längre tid och är nu glada över att planerna börjar ta konkreta former, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys. Idag finns inga andra lågprisaktörer med fullsortiment på orten, så vi tror att vårt koncept med Sveriges billigaste matkasse kommer att fungera mycket väl här.

Willys har flera butiker i regionen och är redan ett välkänt namn för de flesta. Men de som är vana vid att handla i äldre Willysbutiker kommer inte att känna igen sig i den nya butiken i Gislaved. Den kommer att byggas enligt konceptet för nästa generation Willys, vilket bland annat innebär en annan butikslayout och inredning, större sortiment, fler färskvaror och butiksbakat bröd. Priserna däremot är lika låga som tidigare.

– Priserna på Willys ligger en bra bit under de närmaste konkurrenterna. Vår målsättning är att erbjuda våra kunder Gislaveds billigaste matkasse och samtidigt ha ett brett och varierat sortiment med mycket färskvaror, säger Tor Gullberg. 

 

Kommentera (0 kommentarer) Dela med dig
Skriv en kommentar    
Användarverifikation Bild för användarverifikation