Willys hjälper kunden göra hållbara val

2011-03-23 14:57

Med märkningen Enkla Vägen togs ett första steg för att göra det lättare för konsumenten att göra hållbara val. Nu tar Willys arbetet vidare genom nya miljöguider på hyllkanten.

Är det lika bra för miljön att välja ekologiskt ris som det är att välja ekologisk potatis? Påverkar KRAV-märkt fläskkött klimatet lika mycket som KRAV-märkt nötkött? Och är det bra att välja ekologiska äpplen om de importerats från Sydamerika? Ja, även om man väljer ekologiskt och miljömärkt så är det inte alltid lätt att veta vad som är det bästa valet för klimatet och miljön.

Enklare för kunden

Men nu blir det lättare för kunden att göra hållbara val. I samarbete med miljökonsulten Staffan Lindberg och Naturskyddsföreningen har Willys tagit fram miljöskyltar, som ger kunderna tips och råd till hur de kan handla mer klimat- och miljövänligt.

Stärker Willys gröna profil

Förra veckan landade miljöskyltarna i Willysbutikerna. Butikernas miljöambassadörer ansvarar för att de under de närmaste veckorna kommer upp i butikerna. Cirka 70 skyltar har tagits fram och de ska placeras på hyllkanten vid respektive produkt i hyllan.

Se alla skyltar i filerna till höger. 

Kommentera (0 kommentarer) Dela med dig
Skriv en kommentar    
Användarverifikation Bild för användarverifikation