Egna märkesvaror

En hög andel egna märkesvaror är ett viktigt inslag i Axfoods strategiska mål att vara det mest lönsamma bolaget på den svenska dagligvarumarknaden. Axfood har cirka 25 % egna märkesvaror.

Axfoods egna märkesvaror utgörs av varumärkena Garant, Garant Eko, Garant Såklart, Eldorado som är lågprismärket inom livsmedel, Rättvisemärkta Aware, Func (batterier, glödlampor med mera) och Fixa (köksutrustning).

Garant - koncerngemensamt mediummärke

Garant är ett koncerngemensamt varumärke som lanserades 2009 och säljs i alla Axfoods butikskedjor. Garants produktsortiment hör hemma i mediumsegmentet, det vill säga att det kvalitetsmässigt har minst samma kvalitet som ledande märkesvaror, men med ett lägre pris. Läs mer på www.tyckomgarant.se.  

Garant ekologiska varor

Garant Ekologiska varor är en serie produkter för en ekologisk vardag. Sortimentet håller hög kvalitet till ett rimligt pris. Alla våra ekologiska varor kommer från en certifierad produktion, produkterna är märkta med Krav eller EU-ekologiskt. Sortimentet rymmer cirka 140 produkter. För mer information se www.tyckomgarant.se/eko. 

Garant Såklart - klimatkompenserade varor

Varumärket Garant Såklart står för ett nytt sätt att ta ökad hänsyn till klimatet och minimera miljöpåverkan. Produkterna är fria från parfym och allergen och har därför märkts med rekommendation från Astma- och Allergiförbundet. Samtliga produkter är även Svanenmärkta. Garant Såklarts produkter är klimatsäkrade vilket innebär reducering och kompensering av all klimatpåverkan. Läs mer om Garant Såklart här. 

Eldorado – kvalitetssäkrat med ny design


Eldorado är Axfoods mest prisvärda egna varor. Hela serien får nu ett omtag med nya förpackningarna och smaktester görs för att utvärdera varje produkt. Bra varor till ett lågt pris har varit Eldorados kännetecken sedan 1969.

Rättvisemärkta egna märkesvaror

Det egna varumärket Aware är en serie Rättvisemärkta produkter som säljs på Hemköp och Willys. Exempel på produkter är kaffe, te, choklad och apelsinjuice. Läs mer om Aware.

 

Senast uppdaterad: 2014-03-04 13:59

Dela med dig