Sista ansökningsdag: 27 JANUARI 2019

Analytisk controller till Willys AB

 • Karriärmöjligheter

  Karriärmöjligheter

 • Jämställd lön

  Jämställd lön

 • Personalrabatt

  Personalrabatt

 • Tjänstepension

  Tjänstepension

 • Friskvårdsbidrag

  Friskvårdsbidrag

 • Utfyllnad föräldrapenning

  Utfyllnad föräldrapenning

Allmän information

Vi på Willys lever lågpris och brinner för bra mat för alla. Vill du vara med och utveckla vår affärsidé - Sveriges billigaste matkasse? Nu har vi en ledig tjänst som Analytisk Controller på Willys supportkontor i Göteborg.

Vi erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete i en expansiv och fartfylld miljö. Vi har tydliga kärnvärden som vägleder dig och underlättar din vardag. Du arbetar i en miljö där du själv kan sätta tydliga mål och din prestation uppmuntras i en grupp med stor samhörighet.

Bli en av oss

Vi söker dig som har intresse för detaljhandel och har förmågan att driva dina egna arbetsuppgifter på ett självständigt och ansvarstagande sätt. Rollen kräver att du har en analytisk ådra och trivs med att arbeta affärs- och utvecklingsorienterat.

Du är placerad på Willys avdelning för affärskontroll och kommer ingå i ett team som idag består av sex controllers. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning.

Det här får du göra

Som controller på Willys arbetar du huvudsakligen med analys, uppföljning och rapportering på kedjenivå. Bidrar till att utveckla analys- och uppföljningsarbetet inom koncernen samt deltar i koncernövergripande projekt inom ekonomi/controlling. Fokusområden just nu är exempelvis områden som e-handel, big data och automation/AI. Du kommer att genomföra utredningar och ad-hoc analyser till ledningen och deltar i koncernens forum för beslutsstöd. En uppgift är också att utmana, coacha och utbilda verksamheten i affärsmässiga frågor.

Det här förväntar vi oss

Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och är strukturerad och noggrann. Du har mycket god samarbetsförmåga och goda relationer är något du värdesätter högt. Du är nyfiken, drivande och har viljan att vara med och påverka, är van vid högt tempo och under vissa perioder hög arbetsbelastning. I din roll kommer du att ha breda kontaktytor inom företaget och det ställer höga krav på kommunikativ och pedagogisk förmåga.

Du är utbildad civilekonom eller har en likvärdig utbildning och bör ha 1-3 års erfarenhet av controlling. Du har en affärsorienterad förmåga och intresse av affärerna bakom siffrorna. Rollen kräver en god analytisk förmåga och en vana att hantera stora datamängder. Du har avancerade kunskaper i Excel och kunskaper i BI-verktyg eller databashantering är meriterande.

Mer information

Tjänsten tillsätts enligt överenskommet. Kontakta Jonas Pålsson, chef affärskontroll, 031-733 31 14  eller Ann-Charlotte Schröder, HR Partner, 031-733 38 16, för mer information om tjänsten.

Willys eftersträvar mångfald: Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Sänd din ansökan via länken nedan senast den 27 januari 2019. Urval och intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med din ansökan som behandlas konfidentiellt.

Information om bolaget

Willys är Sveriges ledande lågpriskedja inom dagligvaruhandeln. Vår affärsidé är att erbjuda Sveriges billigaste matkasse. Willys koncept bygger också på ett brett sortiment, inte minst inom färskvaror som frukt och grönt. Willys har cirka 200 butiker över hela landet, varav ett fyrtiotal utgörs av våra närbutiker, Willys Hemma. Willys omsätter ca 25,4 miljarder kronor (2017) och ingår i Axfood AB som är noterat på Nasdaq Stockholm ABs Large Cap-lista. Läs mer om oss på www.willys.se.

Information

Willys logotyp
 • Ort: Göteborg

 • Anställningstyp: Tillsvidareanställning

 • Sista ansökningsdag: 2019-01-27

 • Funktion: Ekonomi