Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Olivia Eriksson, affärsutvecklare på Axfood

Bredden av varumärken fick affärsutvecklaren Olivia Eriksson att söka sig till Axfood. Möjligheterna att utvecklas får henne att stanna kvar och växa.

Olivia Eriksson, affärsutvecklare inom digital innovation på Axfood

Olivia Eriksson är affärsutvecklare inom digital innovation på Axfood. Foto: Gustav Kaiser

Bredden av varumärken fick affärsutvecklaren Olivia Eriksson att söka sig till Axfood. Möjligheterna att utvecklas får henne att stanna kvar och växa.

Vem: Olivia Eriksson
Ålder: 24 år
Gör: Är affärsutvecklare inom digital innovation på Axfood
Favoritmat: Tacos

Hej Olivia! Vad fick dig att söka till Axfood? 

– Axfood är en spännande koncern med olika bolag som täcker hela marknaden. Hemköp skapar matglädje, Willys ger konsumenterna de bästa priserna, Mat.se gör det enkelt att snabbt kunna handla med deras smarta inköpslista, Middagsfrid hjälper kunden att testa nya maträtter utan att behöva planera själv. Eurocash ger våra norska grannar bra priser på gränshandeln. Urban Deli täcker restaurang- och hotelldelen och Apohem förser oss med läkemedel. Självklart vore inget av detta möjligt utan vårt fantastiska inköps- och logistikbolag Dagab. Det är verkligen värderingen "starkare tillsammans" som gör Axfood till en arbetsplats för mig. 

Vad är roligast med ditt jobb? 

– Att jag får jobba med många olika typer av frågor – det kan vara allt från lansering av nya koncept till förbättrad bearbetning av våra kunder. Dessutom får jag möjligheten att arbeta med många av våra bolag i dessa frågor. Jag tror faktiskt att jag under mitt första år här på Axfood har arbetat med samtliga av våra bolag på ett eller annat sätt.

Vad är du stolt över?

– Jag är stolt över att jobba för en koncern med ett starkt hållbarhetsperspektiv i alla frågor – allt från ägg till transporter. Jag är också stolt över hur Axfood ser varje enskild medarbetare och våra individuella behov av utveckling. Axfood har gett mig som "junior" möjlighet att utvecklas inom det jag tycker är intressant vilket får mig att växa tillsammans med organisationen.

Jag är stolt över hur Axfood ser varje enskild medarbetare och våra individuella behov av utveckling.

Hur är det att jobba i en koncern som Axfood? 

– Att arbeta inom Axfood är spännande! Det bubblar av idéer och ingen dag är inte den andra lik. I mitt team har vi en riktigt härlig stämning med mycket skratt. Vi stöttar varandra när man behöver hjälp eller det uppstår en fråga eller fundering. Inga frågor är för dumma. Det är lättsamt och högt i tak.

Har du möjlighet att utvecklas på jobbet? 

– Absolut! Under mitt första år på Axfood har jag fått utveckla mitt ledarskap och min projektledarförmåga. Dessutom har min analyskompetens utvecklats då vi använder oss av olika typer av data för att ta rätt beslut.