Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Selma Bucuk, redovisningsekonom på Axfood SSC i Jönköping

Selma Bucuk började sommarjobba på Axfood Shared Service Center under studietiden. Samma dag som hon var klar med studierna blev hon erbjuden en fast tjänst. ”För mig var det perfekt att kombinera plugg och jobb för att hitta fram till vad jag ville göra", förklarar Selma som idag arbetar som redovisningsekonom på Axfood SSC i Jönköping.

Selma Bucuk, redovisningsekonom Axfood SSC

Selma Bucuk, redovisningsekonom på Axfood SSC i Jönköping.

Selma Bucuk började sommarjobba på Axfood Shared Service Center under studietiden. Samma dag som hon var klar med studierna blev hon erbjuden en fast tjänst. ”För mig var det perfekt att kombinera plugg och jobb för att hitta fram till vad jag ville göra", förklarar Selma som idag arbetar som redovisningsekonom på Axfood SSC i Jönköping.

Hej Selma! Vad gör du på jobbet?

− Jag sitter som redovisningsekonom i bokslutsgruppen på Axfood SSC i Jönköping. Vi har hand om månads-, kvartals- och årsboksluten. Vi är sex personer i teamet och jobbar mot hela koncernen. I vår grupp jobbar vi även med att hitta effektiva och kvalitativa arbetssätt.

Beskriv hur det är att jobba som redovisningsekonom på Axfood SSC i Jönköping!

− Det är jättehärligt, vi är som en stor familj. Det är en trygg arbetsplats där man kan stanna länge och utvecklas. Vi lär oss på vägen, kvalitetssäkrar det vi gör, läser på, ifrågasätter och levererar tillsammans. Vi har en hög teamkänsla.

Hur är det att jobba inom en koncern?

− Det märks jättetydligt. Vi jobbar mot olika bolag med olika behov och upplägg. Jag jobbar främst med moderbolaget Axfood AB. De senaste åren har Axfood både köpt och sålt bolag – vilket har varit spännande att vara med på. I min grupp har vi harmoniseringsprojekt och försöker få till likartade arbetssätt, till exempel att alla bolag bokar lika. Det är kul att hitta best-practise och ta vidare i koncernen.

Vad fick dig att söka till Axfood SSC?

− Jag pluggade till civilekonom och hittade ett bra sommarjobb på Axfood SSC 2013. Efter det fick jag möjlighet att kombinera plugg med jobb. Samma datum som jag tog examen 2015 fick jag en fast anställning. För mig var det en lyx att få möjlighet att testa vad som passade redan under studietiden. Axfood SSC erbjuder många studenter den möjligheten och många kommer in just via sommarjobb och blir kvar.

Hur kommer det sig att många stannar kvar efter sommarjobb?

− Anledningen till att många blir kvar är att det är en väldigt bra första arbetsplats. Det är prestigelöst, man kan fråga om allt och behöver aldrig känna sig dum. Jag började med löpande redovisning och kassaredovisning för Willys. Det var en bra start för att få en förståelse för hur ekonomi fungerar praktiskt. Jag trivs jättebra här som redovisningsekonom och ser det som en ynnest att Axfood SSC ligger i Jönköping och att det finns många olika intressanta tjänster inom ekonomi, HR och lön.

Vad är roligast med ditt jobb?

− Jag uppskattar att jag ständigt utmanas. Det är aldrig stiltje. Jag får hela tiden utveckla min kompetens och får till mig ny kunskap. Det händer mycket spännande i bolagen och på min avdelning strävar vi efter att leverera bästa kvalitet. Vi utvecklas tillsammans.

Hur har du utvecklats sedan du började på Axfood?

− Jag började på löpande redovisning. Efter ett tag kände jag mig bekväm och ville utvecklas. 2017 började jag med bokslut. Jag började med Axfood AB och med tiden har jag fått insyn i flera bolag. Jag har haft en stor utvecklingskurva det senaste året när vi jobbat med harmonisering mellan bolag. Både jag och koncernen utvecklas hela tiden – det händer nya saker hela tiden!

Hur är kulturen på SSC?

− Stämningen är trygg, harmonisk och rolig! Jag har väldigt härliga kollegor som förgyller min vardag. Ledningsgruppen försöker ständigt bibehålla den härlig kulturen genom olika aktiviteter så som padel, minigolf och matlagningskurs. Sen är vi även duktiga på att fira det mesta, då bjuds det på go'fika!

Vad är du stolt över i ditt jobb?

− Jag är stolt över den höga kvalitet vi på Axfood SSC levererar. Och jag är stolt över Axfood som arbetsgivare – det är ett positivt, hållbart och tryggt bolag. En bra arbetsgivare som har något för alla. Vi är en familj!

Vad skulle du säga till någon som är intresserad av att börja på Axfood SSC?

­− Kom hit om du är intresserad av HR, ekonomi eller lön – vi erbjuder många olika delar. Det är prestigelöst och en väldigt bra första arbetsplats. Här finns specialister inom en bred grupp av kompetenser, alltifrån olika delar inom HR och ekonomi till IT. Dessutom är det en rolig arbetsplats och en trygg arbetsgivare som erbjuder stora utvecklingsmöjligheter.

Och slutligen, vilken är din favoriträtt?

− Spagetti och köttfärssås! Det funkar både till vardag och helg.

 

Bakgrund

Selma studerade till civilekonom på Högskolan i Jönköping. Hon började sommarjobba på Axfood SSC 2013 och jobbade extra under studietiden. Samma dag som hon tog examen, 2015, fick hon en fast anställning. Selma började med löpande redovisning och kassaredovisning för Willys. 2017 gick hon över till bokslutsgruppen och arbetar idag som redovisningsekonom på Axfood SSC i Jönköping.