Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

”Utvecklingsmöjligheterna inom Axfood är en otrolig styrka”

I över tio år har Zacharias Emilsson varit en del av Axfoodfamiljen. Genom olika roller har han utvecklats inom koncernen, och är idag förändringsledare på Axfood IT.

Zacharias Emilsson, Axfood.

Zacharias Emilsson är förändringsledare för agilt arbetssätt på Axfood IT. Foto: Gustav Kaiser

Vem: Zacharias Emilsson
Ålder: 40 år
Gör: Är förändringsledare för agilt arbetssätt på Axfood IT
Favoritmat: Hemlagad pizza med många ingredienser och mycket ost.

Zacharias resa inom Axfood började redan 2010. Han var en av sju koncerntranieer och fick prova på allt ifrån sortiment och inköp till lager, butikspraktik och etablering.
 
– Traineeåret inom Axfood är bland det roligaste jag gjort! Jag fick göra allt från att distribuera varor till att testa mig igenom ett blivande sortiment av premiumbakelser. Främst fick jag ett otroligt brett nätverk inom koncernen, vilket jag än idag har nytta av, berättar Zacharias.
 
Sedan traineeåret har Zacharias haft flera olika roller inom Axfood IT, Axfoods egna IT-bolag med över 200 medarbetare. Efter flera år som projektledare blev han 2017 avdelningschef för Axfoods koncerngemensamma system.
 
– Jag ville utmana mig själv och prova på att vara chef! Utvecklingsmöjligheterna inom Axfood är något jag uppskattar och ser en otrolig styrka i – det finns så mycket man kan göra här, säger en entusiastisk Zacharias.

Utveckling genom utbildningar och ledarskap

Genom sina år på Axfood har Zacharias gått en mängd utbildningar inom Axfoodakademien, Axfoods egen utbildningsenhet. Med utbildningar som ”Att leda inom Axfood” och ”Du som coach” utvecklas tusentals Axfoodmedarbetare varje år. Zacharias blev även antagen att gå ledarutvecklingsprogrammet Axiom inom Axel Johnson, Axfoods största ägare.
 
Själv ser han tydligt hur hans vilja att hela tiden utvecklas har lett honom till sin nya roll som förändringsledare med fokus på agilt arbetssätt. I rollen ingår Zacharias även Axfood IT:s ledningsgrupp.  
 
– Min nyfikenhet och vilja att utvecklas har ständigt tagit mig framåt. Jag har alltid funderat över mitt nästa steg och hur jag vill utvecklas härnäst. Men det har varit lika viktigt att mina chefer har uppmuntrat och trott på mig, reflekterar Zacharias.

Axfoods värderingar var avgörande 

Gemenskapen med trevliga och kunniga kollegor spelar också en viktig roll för Zacharias. Han beskriver stämningen inom Axfood IT som hjälpsam och kundfokuserad, där de kundnära verksamheterna inom Axfoods koncernbolag alltid står i fokus.  
 
Men vad lockade Zacharias till Axfood från första början?

– Jag fastnade direkt för Axfoods värderingar och miljötänk, och tackade faktiskt nej till ett annat jobb inom en bransch jag inte anser är hållbar. För mig är det viktigt att vi som samhällsaktör tar vårt ansvar och hela tiden förbättrar oss, och här hos Axfood kan jag verkligen stå för det vi gör.