Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

”Utvecklingsmöjligheterna inom Axfood är en otrolig styrka”

I över tio år har Zacharias Emilsson varit en del av Axfoodfamiljen. Tack vare många olika roller under åren har han utvecklats och ständigt fått möta nya utmaningar inom koncernen. Idag är han förändringsledare inom Axfood IT.

Zacharias Emilsson, förändringsledare på Axfood.

Zacharias Emilsson är förändringsledare för agilt arbetssätt inom Axfood IT.

Vem: Zacharias Emilsson
Ålder: 40
Gör: Är förändringsledare för agilt arbetssätt på Axfood IT
Utbildning: Civilingenjörsexamen i informations- och kommunikationsteknik, KTH
Favoritmat: Hemlagad pizza med många ingredienser och mycket ost

Zacharias resa inom Axfood började redan 2010. Han var en av sju koncerntranieer och fick prova på allt ifrån sortiment och inköp till lager, butikspraktik och etablering.
 
– Traineeåret inom Axfood är bland det roligaste jag gjort! Jag fick göra allt från att distribuera varor till att testa mig igenom ett blivande sortiment av premiumbakelser. Främst fick jag ett otroligt brett nätverk inom koncernen, vilket jag än idag har nytta av, berättar Zacharias.
 
Sedan traineeåret har Zacharias haft flera olika roller inom Axfood IT, Axfoods egna IT-bolag med över 200 medarbetare. Efter flera år som projektledare blev han 2017 avdelningschef för Axfoods koncerngemensamma system.
 
– Jag ville utmana mig själv och prova på att vara chef. Möjligheterna att utvecklas inom Axfood är något jag uppskattar och ser en otrolig styrka i – det finns så mycket man kan göra här, säger en entusiastisk Zacharias.

Fortsatt utveckling och utbildning på jobbet

Under sina år på Axfood har Zacharias gått en mängd utbildningar hos Axfoodakademien, koncernens eget utbildningscentrum. Med utbildningar som ”Att leda inom Axfood” och ”Du som coach” utvecklas tusentals Axfoodmedarbetare varje år. Zacharias blev även antagen att gå ledarutvecklingsprogrammet Axiom hos Axel Johnson-gruppen, Axfoods största ägare.

Jag har alltid funderat över mitt nästa steg och hur jag vill utvecklas härnäst. Men det har varit lika viktigt att mina chefer har uppmuntrat och trott på mig.

Själv ser han tydligt hur hans vilja att hela tiden utvecklas har lett honom till sin nya roll som förändringsledare med fokus på agilt arbetssätt. I rollen ingår Zacharias även Axfood IT:s ledningsgrupp.  
 
– Min nyfikenhet och vilja att utvecklas har ständigt tagit mig framåt. Jag har alltid funderat över mitt nästa steg och hur jag vill utvecklas härnäst. Men det har varit lika viktigt att mina chefer har uppmuntrat och trott på mig, reflekterar Zacharias.

Axfoods värderingar var avgörande 

Gemenskapen med trevliga och kunniga kollegor spelar också en viktig roll för Zacharias. Han beskriver stämningen inom Axfood IT som hjälpsam och kundfokuserad, där de kundnära verksamheterna inom Axfoods koncernbolag alltid står i fokus. Men vad lockade honom till Axfood från första början?

– Jag fastnade direkt för Axfoods värderingar och miljötänk, och tackade faktiskt nej till ett annat jobb inom en bransch jag inte anser är hållbar. För mig är det viktigt att vi som samhällsaktör tar vårt ansvar och hela tiden förbättrar oss, och här hos Axfood kan jag verkligen stå för det vi gör, avslutar Zacharias.

Inom Axfood IT arbetar uppåt 250 personer med utvecklingen och driften av Axfoods affärssystem. Koncernen har en av dagligvarubranschens största IT-avdelningar – och i takt med den digitala utvecklingen blir medarbetarna allt fler. Här finns möjligheter inom allt från affärssystem, IT-arkitektur och logistiklösningar till e-handel, molntjänster och utveckling av applikationer. Välkommen till Axfoods familj av möjligheter.