Leverantör

Axfoods affärsområden för leverantörer

Som leverantör till Axfood har du möjlighet att nå kunder över hela Sverige. Kunder som visar ett allt större intresse för hållbarhet och som vill äta mat som är bra både för dem själva och för deras omgivning.

Butikskedjor

Willys och Willys Hemma

Willys är Sveriges ledande lågpriskedja inom dagligvaruhandeln. Willys har cirka 200 butiker över hela landet, varav ett fyrtiotal utgörs av närbutiker som heter Willys Hemma. Samtliga butiker uppfyller kraven för "Bra miljöval". Willys är en hållbar och ansvarstagande matbutik samtidigt som den riktar sig till prismedvetna konsumenter. Med ett brett sortiment och en hög andel färskvaror tillgodoser Willys såväl kundernas behov av basvaror som av "det lilla extra". Större hushåll och barnfamiljer är viktiga kundgrupper.

Läs mer om Willys

Hemköp

Hemköps vision är att inspirera till hållbar matglädje varje dag. Det breda och prisvärda sortimentet, tonvikten på färskvaror, personlig service och inspirationen är det som kännetecknar Hemköp. Hemköps butiker finns på cirka 190 platser i Sverige, i städer och bostadsområden. Kunderna är aktiva och handlar ofta. De tycker om god mat och är måna om samhälle och hållbarhet.

Läs mer om Hemköp

Axfood Närlivs, Handlar'n och Direkten

Axfood Närlivs förser dels de egna koncepten Handlar'n och Direkten med varor, dels säljer Axfood Närlivs till butiker med långfristiga avtal så som alla de ledande bensinbolagen, servicehandelskedjorna Pressbyrån och 7-Eleven och Direkten samt fria servicehandlare.

Läs mer om Axfood Närlivs

Partihandel

Dagab

Dagab ansvarar för Axfoods sortiment, inköp och logistik. Dagab fungerar som partner till Willys, Hemköp och Axfood Närlivs. Det är på Dagabs inköpsavdelning allt börjar. Här skapas ett attraktivt sortiment och här utvecklas Axfoods egna varor. Dagab har två fullsortimentslager, två färskvarulager och tre distributionscentraler. Leveranser sker till cirka 7 000 butiker och kunder runt om i landet.

Läs mer om Dagab

Axfood Snabbgross

Axfood Snabbgross är en restauranggrossist med 23 cash-and-carry-butiker och rikstäckande distribution via e-handel. Här finns ett brett sortiment av matvaror inom områdena restaurang, storkök, pizza, gatukök, non-food, café & konditori samt servicehandel & kiosk. Sortimentet består av cirka 13 000 artiklar.

Läs mer om Axfood Snabbgross