Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

"Kundmötet var helt fantastiskt"

Bland Axfoods närmare 16 000 medarbetare finns en mängd olika yrkesgrupper representerade. Här delar Johan, Dorothea och Henrik med sig av sina bästa minnen under tiden inom koncernen.

Medarbetare inom Axfood

Johan Svensson, Dorothea Lüftner och Henrik Hellström.

Bland Axfoods närmare 16 000 medarbetare finns en mängd olika yrkesgrupper representerade. Här delar Johan, Dorothea och Henrik med sig av sina bästa minnen under tiden inom koncernen.

”Jag kommer aldrig att glömma första gången jag fick uppleva påskhandeln hos Eurocash i Strömstad. Eftersom Norge har fler röda dagar över påsken jämfört med Sverige, samtidigt som nästintill alla butiker håller stängt under ledigheten, slår gränshandeln i Sverige ofta nya försäljnings- och besöksrekord just under påsk. Jag kommer för alltid att bära med mig minnet av att för första gången som vd i Eurocash stå på parkeringen under påskhelgen tillsammans med butikschefen Daniel. Det myllrade av glada människor kring oss och butiken – det kundmötet var helt fantastiskt. Kombinationen av en så överväldigande invasion av människor och den enorma köpglädjen är oslagbar!”

Johan Svensson, vd Eurocash

 

”Ett minne som hör till de mest lärorika under min tid på Axfood kommer från år 2007 när vi fick möjlighet att testa ett helt nytt koncept för specialvaror på några utvalda Willysbutiker. Startskottet gick hos Willys i Rissne. Till invigningen fick vi presentera konceptet för bland andra Axfoods dåvarande vd Anders Strålman och grundare Antonia Ax:son Johnson. Konceptet byggde på ett förändrat butiksuttryck och sortimentserbjudande. Och även om konceptet inte lyckades hänga kvar så levde detta projekt verkligen upp till samtliga av Axfoods kärnvärden.”

Dorothea Lüftner, kategoriområdeschef non food på Dagab

 

”Det var dan före dopparedagen och klapparna var inslagna, granen klädd och glöggen upphälld. Allt var frid och fröjd tills vi såg kvällens löp för Aftonbladet: 'Prinskorv från Axfood innehåller vassa metallbitar!' Avboka julen! Full rulle på jobbmejlen och telefonmöte till kvalitet, inköp, EMV och presschef. Nu fick Axfoods och Dagabs små nissar jobba med skadekontroll och utredning. Till slut visade det sig att det rörde sig om sotflagor från produktionen och att det inte var någon fara för konsumenterna. Kalle rullade som vanligt klockan 15.00 och våra konsumenter kunde tryggt äta sin prinskorv! Slutet gott, allting gott.”

Henrik Hellström, gruppchef kvalitetssäkring

Kategorier: Axfood 20 år