Mat.se har snabbt fått en stark position på marknaden för dagligvaror på nätet. Här finns ett fullsortiment av matvaror i kombination med inspirerande recept, veckomenyer och möjlighet att handplocka egna matkassar.

Recept med ett knapptryck

Mat.se vill underlätta för sina kunder genom idéer och tjänster som förenklar deras vardag. I Mat.se ingår receptsajterna Spisa.nu och Kokaihop.se, som är kopplade till onlinebutiken. Här kan kunderna enkelt beställa hem ingredienserna till ett recept. Återkommande kunder erbjuds en smart inköpslista baserad på tidigare köpmönster.

Leverans direkt till kylskåpet

Under 2018 fortsatte Mat.se att förbättra erbjudandet gällande leverans och sortiment. I samarbete med Volvo levererar Mat.se numera matkassar direkt till bakluckan på Volvobilar. Med hjälp av smarta lås testas även leveranser direkt till kylskåpet hos konsumenten. Allt för att ytterligare förenkla vardagen.

Klimatsmarta alternativ

Under 2019 lanserade Mat.se den största klimatmärkningen av livsmedel som någonsin gjorts. Med tydlig CO2e-information i kombination med innovativa lösningar kan kunden enkelt se livsmedlens klimatpåverkan. De kunder som vill göra medvetna val kan nu påverka sin matkasses klimatavtryck under tiden man handlar. Satsningen är unik i världen då ingen butikskedja har genomfört klimatmärkning av livsmedel i så här stor skala tidigare. Cirka
3 000 produkter i sortimentet har märkts med egna klimattal med en livscykelanalys. Ett flertal parametrar till exempel odlingsmetod, förädlingsprocess och transport påverkar det slutliga värdet.

Läs mer på www.mat.se.