Gå direkt till innehåll
Kasse från Mat.se

Mat.se – varor av hög kvalitet direkt hem till dörren

Mat.se är matbutiken som bara finns på nätet. Här hittar kunderna färdiga inköpslistor, inspirerande recept och får dessutom tillgång till en unik klimatdatabas med över 3 000 livsmedel som ska underlätta att handla hållbart.

Mat.se har snabbt fått en stark position på marknaden för dagligvaror på nätet. Kunderna erbjuds färdiga inköpslistor och inspirerande recept som gör det enkelt att handla och laga god mat. Mat.se har ett stort ekologiskt sortiment och en unik klimatdatabas som jämför matens klimatpåverkan och gör det lätt att handla hållbart. Här finns över 3 000 livsmedel listade.

Mat.se var 2020 först i Sverige med att kombinera röststyrning med bild och personlig köphistorik. I ett pilotprojekt har kunder bjudits in för att testa att koppla samman röststyrd handling med rekommendationer och tips som baseras på kundens individuella köphistorik.

Recept för över 880 000 hemmakockar

I Mat.se ingår även receptsajterna Spisa.nu och Kokaihop.se. Spisa.nu startade redan 2007  och innehåller recept som är framtagna och fotograferade av matkreatörer och kockar. Kokaihop.se är en plats för Sveriges alla hemmakockar att mötas. En plats där man enkelt kan spara och dela med sig av sina kunskaper och recept med andra. Tillsammans når Spisa och Kokaihop ut till över 880 000 hemmakockar.

Klimatsmarta alternativ

Under 2019 lanserade Mat.se den största klimatmärkningen av livsmedel som någonsin gjorts. Med tydlig CO2e-information i kombination med innovativa lösningar kan kunden enkelt se livsmedlens klimatpåverkan. De kunder som vill göra medvetna val kan nu påverka sin matkasses klimatavtryck under tiden man handlar. Satsningen är unik i världen då ingen butikskedja har genomfört klimatmärkning av livsmedel i så här stor skala tidigare. Cirka 3 000 produkter i sortimentet har märkts med egna klimattal med en livscykelanalys. Ett flertal parametrar till exempel odlingsmetod, förädlingsprocess och transport påverkar det slutliga värdet.

Antal klimatmärkta produkter

3 000