Karriär

Efter gymnasiet

Det kan vara svårt att få sitt första jobb. Därför satsar vi extra på dig som är ung och vill komma in på arbetsmarknaden.

Ung i Axfood

Vill du jobba i en spännande och ständigt aktuell bransch? Vi på Axfood behöver drivna och engagerade medarbetare som vill jobba inom handeln och utveckla vår affär tillsammans med oss. För dig som nyligen har tagit studenten finns många möjligheter inom koncernen. 

Jobba i våra butiker eller på lager

Tidigare erfarenhet av detaljhandeln är inte ett måste för oss – vi välkomnar alla! Det vi värderar högt är engagemang, samarbete, serviceförmåga och kostnads- och kvalitetsmedvetenhet. Och såklart – din passion för mat och människor.

Ett bra sätt att komma in på arbetsmarknaden är genom att få sitt första jobb i en av våra butiker. Där ser du till att alla hyllor är välfyllda med fräscha varor och att du ger våra kunder den bästa kundupplevelsen. Du kommer att ha en tempofylld vardag där ingen dag är den andra lik och där du inspirerar och bidrar till att fler kan äta bra och hållbar mat.

Har du fyllt 18 kan du också jobba på ett av våra lager, där du plockar varor till våra butiker och ser till att butikerna får rätt varor på rätt sätt och i tid. Vi har röststyrda plocksystem och truckar som hjälper dig att navigera snabbt och smidigt i våra välfyllda lager. Dessutom har du på vissa av våra lager tillgång till gym så att du kan hålla dig frisk och i form.

Ung i Axfood – traineeprogram för ungdomar

Ung i Axfood är vårt ungdomstraineeprogram med yrkespraktikanställning, som kan hjälpa dig att skapa en framtid inom Axfood. Genom att delta i det – och genom att visa framfötterna – får du goda möjligheter att utvecklas inom en stor koncern med flera butikskedjor och många avdelningar.

Ungdomstraineeprogrammet innebär ett års arbete i butik, där 75 procent av tiden ägnas åt butiksarbete och 25 procent ägnas åt utbildning. Självklart får du lön under tiden.

Ung i Axfood riktar sig till dig som är under 25 år, har en gymnasieutbildning och är inskriven på Arbetsförmedlingen. Programmet erbjuds på Willys och Hemköps butiker runt om i landet.

Är du intresserad av att söka till Ung i Axfood? Håll utkik bland våra jobbannonser!

Läs mer om vad en yrkespraktikanställning innebär (extern länk)