Karriär

Axfood som arbetsgivare

Våra medarbetare är vårt framgångsrecept. Med passion för mat och människor, engagemang och stolthet arbetar vi tillsammans för en bättre vardag där alla kan dela glädjen för bra och hållbar mat.

toppbild_axfoodsomarbetsgivare.jpg

Det är tack vare våra medarbetare med olika erfarenheter, kunskapsområden och bakgrunder som vi dagligen kan öppna välfyllda butiker och bemöta våra kunder på bästa sätt. 

Våra kärnvärden vägleder

Axfoods kärnvärden gör det lättare för oss inom koncernen att ta rätt beslut och prioritera i det dagliga arbetet. De vägleder oss i hur vi ska agera mot varandra och våra kunder. Läs om Axfoods kärnvärden

När du växer – växer vi

Vi älskar medarbetare som tar initiativ och vill utvecklas. Vi är en stor arbetsgivare och uppmuntrar våra medarbetare att prova på olika befattningar och roller. Du kan ta dig an nya ansvarsområden i din befintliga roll, byta jobb inom det bolag du redan arbetar på, eller till ett annat bolag inom koncernen. Du kan också bygga på dina kunskaper genom att gå en kurs inom Axfoodakademien som är vårt centrum för utbildningar och traineeprogram. När våra medarbetare växer och utvecklas, så växer vi både som bolag och som arbetsgivare. Så enkelt är det.

”När våra medarbetare växer och utvecklas, växer vi både som bolag och arbetsgivare. Så enkelt är det.”

Mångfald är en affärsnytta

Axfood har under många år bedrivit ett långsiktigt arbete för att skapa ett inkluderande arbetsklimat. Vi välkomnar medarbetare med olika erfarenheter, kompetenser och bakgrunder. Vi ska spegla det samhälle vi är en del av och det ska märkas både i vårt butikssortiment och bland våra medarbetare.

År 2020 ska 20 procent av Axfoods ledare ha internationell bakgrund och balansen mellan kvinnor och män på ledande positioner ska ligga inom intervallet 60–40 procent. För oss är mångfald en affärsnytta som gör att vi blir ännu bättre på att möta våra kunders varierande önskemål och behov. 

Välkommen till Axfoodfamiljen!

Vi är stolta över att kunna säga att våra medarbetare trivs. Axfoods Nöjd-Medarbetar-Index (NMI) uppgår till 92, medan benchmark ligger på 86. Vi är ett stort gäng med olika erfarenheter och bakgrunder, men med samma passion för mat och människor. Välkommen att göra karriär inom Axfoodkoncernen!