Gå direkt till innehåll

Axfoods vision, syfte och affärsidé

Händer mot himmel

Axfoods vision, syfte och affärsidé

Axfoods vision är att vara ledande inom prisvärd, bra och hållbar mat. Detta genomsyrar allt vi gör inom Axfoodfamiljen och är en ledstjärna för våra aktiviteter och beslut. Här kan du läsa mer om vår vision, vårt syfte och vår affärsidé.

Vision:

Ledande inom prisvärd, bra och hållbar mat

För att inspirera kunderna till att göra bra val ska Axfood erbjuda ett prisvärt, brett och hållbart sortiment. Det ska också vara inspirerande och prisvärt att handla oavsett om du handlar i butik eller online. God service och en smidig köpupplevelse är centralt för att skapa ett bra kundmöte. Ett attraktivt kunderbjudande i kombination med hög tillgänglighet ska möjliggöra en bättre vardag för alla.

Hållbarhet är en viktig del av Axfoods vision och en del av det dagliga arbetet. Eftersom matproduktion har stor miljöpåverkan är det viktigt att Axfood tar ansvar för att minska belastningen. Axfoods hållbarhetsarbete kopplar till ett antal av FN:s utvecklingsmål, däribland "Hållbar konsumtion och produktion" samt "Bekämpa klimatförändringen", men också till Sveriges miljömål.

Syfte:

Mer livskvalitet för alla

Mer livskvalitet för alla handlar om att vi inom Axfood kan bidra till att människors liv blir bättre. Vi jobbar tillsammans för att på riktigt förändra matens roll för alla vi berör genom våra olika koncept, verksamheter och varumärken. Vi kan, genom maten, öka glädjen, minska stressen och underlätta de bättre valen, både för vår egen skull och för nuvarande och kommande generationer.

Genom vår koncernstruktur av särskiljande koncept ser vi att vi kan bidra till att möta kundernas olika definitioner av vad livskvalitet är för dem. Vare sig de föredrar lågpris, prisvärda delikatesser, tidsbesparande lösningar och bekväm e-handel eller en väldigt inbjudande butiks- eller restaurangmiljö.

Se film om Axfoods syfte:

Affärsidé:

En familj av olika koncept i samverkan

Axfood utvecklar och driver en familj av matkoncept på den svenska marknaden. Varje matkoncept är väl positionerat inom sitt respektive segment och ska erbjuda den bästa kundupplevelsen för sin målgrupp. Inköp och logistik till samtliga matkoncept sker i en gemensam organisation. En samverkan som skapar en effektiv och stark koncern.