Axfoods sändningar
I Axfoods sändningar delar experter inom Axfood med sig av kunskaper och inspiration inom sina specialområden. Vi förmedlar våra insikter kring allt från hållbarhet till branschutmaningar, trender och vad som sker i omvärlden.
Axtalks: Hur jobbar Axfood med AI?
Lär dig hur AI kan effektivisera dagligvaruhandeln. Axfoods AI-experter diskuterar AI:s betydelse och deras AI-utbildning som visar medarbetare hur AI kan stödja verksamheten innovativt. Upptäck hur AI förbättrar processer, arbetssätt och kundmöten för en aktör som Axfood.
Morgonkaffe med Axfood: 21 nov
Vilken betydelse har AI för en aktör som Axfood och vilket värde skapar det för våra kunder? Under sändningen djupdyker vi även i vad som präglat innovationsarbetet inom dagligvaruhandeln de senaste åren, vilka utmaningar som finns just nu och vad vi har att vänta i framtiden.
Morgonkaffe med Axfood: 14 nov
Tillsammans med experter diskuterar vi handelns utmaningar och möjligheter när det kommer till att möta konsumenternas alltmer varierande behov. Vi får även insikt i vad som krävs av aktörer inom livsmedelsbranschen för att driva innovation och utveckling framåt.
Morgonkaffe med Axfood: 26 sep
Tillsammans med representanter från Generation Pep, Dagab och Hemköp diskuterar vi barn och ungas matvanor. Vad kan dagligvaruhandeln kan göra för att skapa bättre försättningar för unga att äta mer hälsosamt? Vi tittar även närmare på Hemköps satsning på frukt och grönt.
Morgonkaffe med Axfood: 12 sep
Hur hälsosamt handlar Axfoodkoncernens kunder och vilket ansvar bär dagligvaruhandeln för att driva försäljning som skapar ett friskare Sverige? Utifrån vår egen kunddata tittar vi närmare på konsumtionsmönster och hur stor andel hälsosam mat som handlas inom olika åldersgrupper.
Morgonkaffe med Axfood: 29 maj
Lär dig mer om hur Axfoodkoncernen arbetar för att utveckla produkter som passar alla och vilken möjlighet du som kund har att påverka det som säljs i butik. Vi pratar även om sociala matbutiker, såsom Matmissionen, och vilken betydande roll de spelar i samhället.
Morgonkaffe med Axfood: 15 maj
Vad innebär det att vara Sveriges mest inkluderande mataktör? Morgonkaffe med Axfood diskuterar inkludering, lanthandelns betydelse och viktiga parametrar för nya butiker
Morgonkaffe med Axfood: 21 mars
Lär dig om hållbarhet i butiks- och producentled. Framtiden för ekologiskt, Bra Miljöval, hållbar IT och en KRAV-gård utanför Uppsala med mjölkbonden Fredrik Kjellröijer.
Morgonkaffe med Axfood: 14 mars
Under sändningen får vi veta mer om klimatverktyget The Climate Education Tool, betydelsen av biologisk mångfald och Sveriges största solcellspark som Axfood bygger med Alight
AxTalks: hur minskar vi matsvinnet?
Karin Bildsten, Jonas Strandberg och Peter Hellström diskuterar matsvinnets utmaningar och Axfoodkoncernens arbete med frågan i AxTalks från mars 2024
AxTalks: Inkludera mera
Patrik Gröndahl, chef medarbetarupplevelsen, Annika Zettermarck, chef IT-utveckling och Sofia Hällsten, kommunikationsansvarig HR diskuterar hur Axfood arbetar med inkludering i vårt AxTalks från maj 2023.
AxTalks: Biologisk mångfald
Axfoods hållbarhetsinnovatör Helena Allard och Peter Hellström, ansvarig hållbarhetskommunikation delar med sig av sina kunskaper kring biologisk mångfald och dess betydelse i vårt AxTalks från mars 2023.
Mat 2030
Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood, presenterar rapporten Mat 2030 – en hållbar livsmedelsstrategi för Sverige i vår sändning från oktober 2022
AxTalks: Hantering av cyberhot
Axfoods informationssäkerhetschef Elin Ryrfeldt och IT-säkerhetschef Gustav Blockert hjälper dig förebygga, identifiera och hantera cyberhot i Axtalks från oktober 2022.
Axtalks: Lärande inom Axfood
Lärandespecialisterna Henrik Landström och Amanda Platon presenterar Axfoods lärandeorganisation med Axfoodakademiens VD Annika Devert, från Axtalks juni 2022.
Axtalks: Socialt leverantörsansvar
Kristina Areskog Bjurling, hållbarhetschef på Dagab, berättar om deras framsteg och hur Axfood förbättrar arbetsvillkoren i vårt Axtalks från maj 2022.
Axtalks: Bra proteiner och hållbarhet
Desiré Cichy, hållbarhetsansvarig på Hemköp, berättar om schyssta proteiner och hållbarhet när du handlar kött, fisk, och ägg i Axtalks från maj 2021.
Axtalks: Plastbantning
Axfood har plastbantat över 100 ton. Karin Grönskog, förpackningsutvecklare på Dagab, berättar om insatser i vårt Axtalks från mars 2021.