Gå direkt till innehåll

Snabbgross – en av Sveriges ledande restauranggrossister

Snabbgross-butik

Snabbgross – en av Sveriges ledande restauranggrossister

Snabbgross är en av Sveriges ledande restauranggrossister med en kundbas inom restaurang, snabbmat och café. I butiker och e-handel erbjuds personlig service, tillgänglighet och kvalitet.

Prisvärt sortiment för företagskunden

Tack vare ett brett sortiment med ungefär 12 000 artiklar kan Snabbgross erbjuda prisvärda råvaror för bland annat storkök, pizzerior, gatukök, caféer och konditorier. Detta i kombination med personlig service och god tillgänglighet, geografiskt såväl som genom generösa öppettider, gör Snabbgross till en av Sveriges ledande restauranggrossister.

Medvetna val i butikerna

Hållbarhet är en viktig fråga för Snabbgross. Butikerna använder ledbelysning i frysar och miljöbelysning, använder enbart miljömärkt el och säljer inga rödlistade fiskar och skaldjur. Ett eget smart digitalt källsorteringssystem gör källsorteringen effektiv. I många av butikerna återvinns värmen som alstras för att driva kyl- och frysanläggningar och används till uppvärmning av butiken.

Snabbgross finns tillgängligt över hela landet genom 29 butiker från Luleå i norr till Malmö i söder. Snabbgross erbjuder även e-handel via samtliga butiker.

Nyckeltal 2022

Nettoomsättning

4 727 Mkr (3 825)

Rörelseresultat

252 Mkr (193)

Rörelsemarginal

5,3% (5,0)

Antal butiker

29 (27)

Medelantalet anställda

524 (464)