Gå direkt till innehåll

Snabbgross – en av Sveriges ledande restauranggrossister

Snabbgross-butik

Snabbgross – en av Sveriges ledande restauranggrossister

Snabbgross är en av Sveriges ledande restauranggrossister med en kundbas inom restaurang, snabbmat och café. I butiker och e-handel erbjuds personlig service, tillgänglighet och kvalitet. I Snabbgross ingår även konceptet Snabbgross Club som riktar sig till konsument.

Snabbgross har en unik position på marknaden med 30 butiker och e-handel och finns tillgänglig över hela landet. Med ett brett sortiment av cirka 12 000 artiklar erbjuder Snabbgross prisvärda produkter av bra kvalitet. Detta i kombination med personlig service och god tillgänglighet, geografiskt såväl som genom generösa öppettider. Varje butik är anpassad efter den lokala marknaden som den verkar på. Snabbgross har både helkunder som köper alla sina varor i butiken och kompletteringsköpare som får hjälp när någon vara tagit slut. Hållbarhet är en viktig fråga för Snabbgross och utöver sortimentsutveckling arbetar butikerna kontinuerligt med uppgraderingar och anpassningar av driften.

Snabbgross Club är en medlemsbaserad livsmedelsbutik som vid slutet av 2023 utgjorde sju av Snabbgross totalt 30 butiker. Som medlem i Snabbgross Club kan konsumenter köpa mat och hushållsartiklar direkt från grossisten och få tillgång till ett unikt och prisvärt sortiment i stora förpackningar samt skräddarsydda medlemserbjudanden.

Nyckeltal 2023

Nettoomsättning

5 317 Mkr (4 727)

Rörelseresultat

265 Mkr (252)

Rörelsemarginal

5,0% (5,3)

Antal butiker

30 (29)

Medelantalet anställda

568 (524)