Gå direkt till innehåll

Hållbarhet i allt inom Axfoodkoncernen

Axfood ska ta täten för ett hållbart mat-Sverige genom att ta ställning, inspirera och vägleda för prisvärd, bra och hållbar mat. Vi arbetar därför systematiskt för att säkerställa hållbarhet i värdekedjans alla delar. Det görs genom att värna om miljön, maten som produceras och säljs i butikerna och människorna som producerar, säljer och konsumerar den.

Aktien (AXFO)
284,8SEK
+0,96%
2024-05-22, 18:00

Axfoods fokusområden inom hållbarhet:

Hållbart fiske på Willys

Maten

Genom ett brett sortiment av varor som har producerats på ett hållbart sätt ska vi underlätta för konsumenten att göra hållbara val.

Miljön

Vi ska bidra till en matproduktion som ger ett så litet ekologiskt avtryck som möjligt och bidra till cirkulära flöden med återbruk.

Människan

Vi ska bidra till att skapa goda arbetsförhållanden och sociala villkor för alla som arbetar i livsmedelskedjan.

Mat 2030 – Axfoods förslag till en hållbar livsmedelsstrategi

För att skapa hållbarhet i hela livsmedelskedjan krävs det att vi jobbar tillsammans. I rapporten Mat 2030 uppmanar vi till ett gemensamt krafttag – politiker, näringsliv och konsumenter.

En skål med pasta, ruccola och kikärter i.

Axfoods hållbarhetsfilm

I vår hållbarhetsfilm berättar några av Axfoodfamiljens möjliggörare varför hållbarhetsarbetet är så viktigt och vad som driver dem. Minskat matsvinn, gröna transporter och hållbara förpackningar är några av de frågor vi får lära oss mer om

Vår resa mot hållbar utveckling

Broschyren Hållbarhet i allt ger en överblick över Axfoodkoncernens hållbarhetsarbete och våra prioriterade arbetsområden.

Axfoods broschyr Hållbarhet i allt

Gör vår e-learning om hållbarhet

Lär dig mer om Axfoods hållbarhetsarbete genom vår e-learning som är obligatorisk för alla medarbetare.

Samhällsengagemang

Axfood driver frågor inom både konsumtion och produktion av mat, frågor som vi vill och kan påverka.

Tomat i hand
Åsa Domeij, Hållbarhetschef

Kontaktperson

Åsa Domeij

Hållbarhetschef

Hållbarhetsmånad hos Axfood

Under mars arrangerade Axfood en intern hållbarhetsmånad med fokus på vår målbild att till 2030 vara den starkaste kraften för ett hållbart mat-Sverige. Månaden bjöd på såväl digitala sändningar som artiklar och blogginlägg. Ta del av allt innehåll i efterhand här.