
Hållbarhet i allt – Axfoods hållbarhetsarbete
Axfood ska ta täten för ett hållbart mat-Sverige genom att ta ställning, inspirera och vägleda för prisvärd, bra och hållbar mat. Vi arbetar därför systematiskt för att säkerställa hållbarhet i värdekedjans alla delar. Det görs genom att värna om miljön, maten som produceras och säljs i butikerna och människorna som producerar, säljer och konsumerar den.
Axfoods fokusområden inom hållbarhet:

Maten
Genom ett brett sortiment av varor som har producerats på ett hållbart sätt ska vi underlätta för konsumenten att göra hållbara val.

Miljön
Vi ska bidra till en matproduktion som ger ett så litet ekologiskt avtryck som möjligt och bidra till cirkulära flöden med återbruk.

Människan
Vi ska bidra till att skapa goda arbetsförhållanden och sociala villkor för alla som arbetar i livsmedelskedjan.
Axfoods hållbarhetsfilm
I vår hållbarhetsfilm berättar några av Axfoodfamiljens möjliggörare varför hållbarhetsarbetet är så viktigt och vad som driver dem. Minskat matsvinn, gröna transporter och hållbara förpackningar är några av de frågor vi får lära oss mer om
Mat 2030 – Axfoods förslag till en hållbar livsmedelsstrategi
För att skapa hållbarhet i hela livsmedelskedjan krävs det att vi jobbar tillsammans. I rapporten Mat 2030 uppmanar vi till ett gemensamt krafttag – politiker, näringsliv och konsumenter.

Broschyren Hållbarhet i allt ger en överblick över Axfoodkoncernens hållbarhetsarbete och våra prioriterade arbetsområden.
Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood:
Lär dig mer om Axfoods hållbarhetsarbete genom vår e-learning som är obligatorisk för alla medarbetare inom Axfoodkoncernen.
Axfood driver frågor inom både konsumtion och produktion av mat, frågor som vi vill och kan påverka.

Ta del av Axfoods hållbarhetschef Åsa Domeijs reflektioner kring hållbarhet och mat genom att prenumerera på bloggen.