Gå direkt till innehåll

Hållbarhet i allt inom Axfoodkoncernen

Axfood ska ta täten för ett hållbart mat-Sverige genom att inspirera, ta ställning och vägleda för prisvärd, bra och hållbar mat. Vi arbetar därför för att säkerställa hållbarhet i värdekedjans alla delar. I hållbarhetsarbetet utgår vi från tre fokusområden: maten, miljön och människan.

Axfoods fokusområden inom hållbarhet:

Hållbart fiske på Willys

Maten

Genom ett brett sortiment av varor som har producerats på ett hållbart sätt ska vi underlätta för konsumenten att göra hållbara val.

Miljön

Vi ska bidra till en matproduktion som ger ett så litet ekologiskt avtryck som möjligt och bidra till cirkulära flöden med återbruk.

Människan

Vi är en inkluderande arbetsgivare som verkar för att skapa goda arbetsförhållanden och sociala villkor i hela livsmedelskedjan.

Mat 2030 – Axfoods förslag till en hållbar livsmedelsstrategi

För att skapa hållbarhet i hela livsmedelskedjan krävs det att vi jobbar tillsammans. I rapporten Mat 2030 uppmanar vi till ett gemensamt krafttag – politiker, näringsliv och konsumenter.

En skål med pasta, ruccola och kikärter i.

Axfoods hållbarhetsfilm

I vår hållbarhetsfilm berättar några av Axfoodfamiljens möjliggörare varför hållbarhetsarbetet är så viktigt och vad som driver dem. Minskat matsvinn, gröna transporter och hållbara förpackningar är några av de frågor vi får lära oss mer om

Gör vår e-learning om hållbarhet

Lär dig mer om Axfoods hållbarhetsarbete genom vår e-learning som är obligatorisk för alla medarbetare.

Hållbarhetsmånad

Under mars arrangerade Axfood en hållbarhetsmånad. Ta del av höjdpunkterna här.

En stark samhällskraft

Axfood driver frågor inom både konsumtion och produktion av mat, frågor som vi vill och kan påverka.