
Hållbarhet i allt inom Axfood
För oss på Axfood handlar hållbar utveckling om att se till helheten. Vi arbetar därför systematiskt för att säkerställa hållbarhet i värdekedjans alla delar. Det görs genom att värna om miljön, maten som produceras och säljs i butikerna och människorna som producerar, säljer och konsumerar den.
Vår strategiVåra fokusområden inom hållbarhet:

Maten
Genom ett brett sortiment av varor som har producerats på ett hållbart sätt ska vi underlätta för konsumenten att göra hållbara val.

Miljön
Vi ska bidra till en matproduktion som ger ett så litet ekologiskt avtryck som möjligt och bidra till cirkulära flöden med återbruk.

Människan
Vi ska bidra till att skapa goda arbetsförhållanden och sociala villkor för alla som arbetar i livsmedelskedjan.
Mat 2030 – Axfoods förslag till en hållbar livsmedelsstrategi
För att skapa hållbarhet i hela livsmedelskedjan krävs det att vi jobbar tillsammans. I rapporten Mat 2030 uppmanar vi till ett gemensamt krafttag – politiker, näringsliv och konsumenter.

AxTalks om socialt ansvar i leverantörskedjan
AxTalks är en samtalsserie där experter inom Axfoodfamiljen berättar om sitt arbete och vilken utveckling som sker inom ett visst område. I detta avsnitt diskuterar vi socialt ansvar med Kristina Areskog Bjurling, gruppchef hållbarhet på Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab.
Broschyren Hållbarhet i allt ger en överblick över Axfoodkoncernens hållbarhetsarbete och våra prioriterade arbetsområden.
Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood:
Lär dig mer om Axfoods hållbarhetsarbete genom vår e-learning som är obligatorisk för alla medarbetare inom Axfoodkoncernen.
Axfood driver frågor inom både konsumtion och produktion av mat, frågor som vi vill och kan påverka.

Ta del av Axfoods hållbarhetschef Åsa Domeijs reflektioner kring hållbarhet och mat genom att prenumerera på bloggen.