Gå direkt till innehåll

Organisation

Axfood bedriver handel med dagligvaror inom detalj- och partihandel i Sverige. Axfoods organisation består av fyra affärsområden samt staber och koncerngemensamma funktioner. Axfoods huvudkontor ligger i Stockholm. Under 2020 var medelantalet anställda i koncernen drygt 11 000.

I Axfoodkoncernen ingår butikskedjorna Willys, Hemköp, Eurocash, Mat.se, Urban Deli och matkasseleverantören Middagsfrid. Hit hör också Tempo och Handlar’n. Grossistförsäljning drivs genom kedjan Snabbgross. Dagab ansvarar för koncernens sortimentsutveckling, inköp och logistik.

Axfood arbetar med att ha en innovativ, kundorienterad och förändringskraftig organisation där effektivitet och kostnadskontroll är i fokus.

Koncerngemensamma funktioner

Koncerngemensamma funktioner omfattar stödfunktioner på huvudkontoret såsom koncernledning, ekonomi, juridik, kommunikation, affärsutveckling, HR och IT.

Willys

Willys är Sveriges ledande lågpriskedja med ett brett sortiment och stort utbud i egenägda butiker och e-handel. Med Sveriges billigaste matkasse ska Willys som utmanare leda och utveckla lågprissegmentet inom dagligvaruhandeln. I Willys ingår även gränshandelskedjan Eurocash.

Hemköp

Hemköp erbjuder ett prisvärt och brett sortiment med ett stort utbud av färskvaror. Hemköps egenägda butiker, franchisebutiker och e-handel ska på ett enkelt och genomtänkt sätt inspirera till bra måltider. I Hemköp ingår även Tempo, ett närbutiksformat med handlarägda butiker.

Snabbgross

Snabbgross är en av Sveriges ledande restauranggrossister med en kundbas inom restaurang, snabbmat och café. I butiker och e-handel erbjuds personlig service, tillgänglighet och kvalitet.

Dagab

Dagab hanterar sortiment, inköp och logistik för hela Axfoodfamiljen samt övriga företagskunder. I segmentet Dagab ingår även nätbutiken Mat.se, Middagsfrid som planerar och levererar färdigplanerade matkassar, nätapoteket Apohem och Urban Deli, restaurang med saluhall och egen matproduktion.