Gå direkt till innehåll

Organisation

Organisation

Axfood bedriver handel med dagligvaror inom detalj- och partihandel i Sverige. Axfoods organisation består av fyra affärsområden samt staber och koncerngemensamma funktioner. Axfoods huvudkontor ligger i Stockholm. Under 2022 var medelantalet anställda i koncernen drygt 12 000.

I Axfoodkoncernen ingår butikskedjorna Willys, Hemköp, Tempo och Handlar’n. Grossistförsäljning sker genom Snabbgross och Dagab ansvarar för koncernens sortimentsutveckling, inköp och logistik. I Axfoodfamiljen ingår även Middagsfrid och Urban Deli samt delägda Apohem, Eurocash, City Gross och Mathem.

Axfood arbetar med att ha en innovativ, kundorienterad och förändringskraftig organisation där effektivitet och kostnadskontroll är i fokus.

Koncerngemensamma funktioner

Koncerngemensamma funktioner omfattar stödfunktioner på huvudkontoret såsom affärsutveckling, ekonomi och finans, etablering, HR, juridik, kommunikation och IT.

Willys

Willys är Sveriges ledande lågpriskedja med ett brett sortiment och stort utbud i egenägda butiker och e-handel. Med Sveriges billigaste matkasse ska Willys som utmanare leda och utveckla lågprissegmentet inom dagligvaruhandeln. I Willys ingår även gränshandelskedjan Eurocash.

Hemköp

Hemköp erbjuder ett prisvärt och brett sortiment med ett stort utbud av färskvaror. Hemköps egenägda butiker, franchisebutiker och e-handel ska på ett enkelt och genomtänkt sätt inspirera till bra måltider. I Hemköp ingår även Tempo, ett närbutiksformat med handlarägda butiker.

Snabbgross

Snabbgross är en av Sveriges ledande restauranggrossister med en kundbas inom restaurang, snabbmat och café. I butiker och e-handel erbjuds personlig service, tillgänglighet och kvalitet.

Dagab

Dagab hanterar sortiment, inköp och logistik för hela Axfoodkoncernen samt externa företagskunder. I segmentet Dagab ingår även Middagsfrid som planerar och levererar färdigplanerade matkassar, nätapoteket Apohem och Urban Deli, restaurang med saluhall och egen matproduktion.