Gå direkt till innehåll

Organisation

Organisation

Axfood bedriver handel med dagligvaror inom detalj- och partihandel i Sverige. Axfoods organisation består av fyra affärsområden samt staber och koncerngemensamma funktioner. Axfoods huvudkontor ligger i Stockholm. Under 2023 var medelantalet anställda i koncernen drygt 13 000.

I Axfoodkoncernen ingår butikskedjorna Willys och Hemköp, liksom Tempo, Handlar’n och Matöppet. Grossistförsäljning sker genom Snabbgross och supportbolaget Dagab ansvarar för sortiment, inköp och logistik. I koncernen ingår även Middagsfrid och Urban Deli samt delägda Apohem, Eurocash, City Gross och Mathem.

Axfood arbetar med att ha en innovativ, kundorienterad och förändringskraftig organisation där effektivitet och kostnadskontroll är i fokus.

Koncerngemensamma funktioner

Koncerngemensamt omfattar stödfunktioner på huvudkontoret såsom koncernledning, ekonomi, juridik, kommunikation, affärsutveckling, HR och IT. Inom IT sker utveckling och drift av IT-lösningar.

Willys

Willys är landets ledande lågpriskedja med ett brett sortiment och stort utbud i egenägda butiker och i e-handeln. Med ambitionen att erbjuda Sveriges billigaste matkasse ska Willys leda och utveckla lågprissegmentet inom dagligvaruhandeln. I rörelsesegmentet Willys ingår även delägda gränshandelskedjan Eurocash och en minoritetspost i City Gross.

Hemköp

Hemköp erbjuder ett prisvärt och brett sortiment med ett stort utbud av färskvaror. Egenägda butiker, handlarägda butiker och e-handel ska på ett enkelt och genomtänkt sätt inspirera till bra måltider. I rörelsesegmentet Hemköp ingår även Tempo, ett närbutiksformat med handlarägda butiker.

Snabbgross

Snabbgross är en av Sveriges ledande restauranggrossister med en kundbas inom restaurang, snabbmat och café. I butiker och e-handel erbjuds personlig service, tillgänglighet och kvalitet. I rörelsesegmentet Snabbgross ingår även konceptet Snabbgross Club som riktar sig till konsument.

Dagab

Dagab hanterar sortiment, inköp och logistik för hela Axfood samt externa företagskunder. I rörelsesegmentet Dagab ingår även handlarkoncepten Handlar’n och Matöppet samt Middagsfrid med färdiga matkassar, delägda nätapoteket Apohem och restaurangkedjan Urban Deli.