Gå direkt till innehåll

Organisation

Organisation

Axfood bedriver handel med dagligvaror inom detalj- och partihandel i Sverige. Axfoods organisation består av fyra affärsområden samt staber och koncerngemensamma funktioner. Axfoods huvudkontor ligger i Stockholm. Under 2020 var medelantalet anställda i koncernen drygt 11 000.

I Axfoodkoncernen ingår butikskedjorna Willys, Hemköp, Tempo och Handlar’n. Grossistförsäljning sker genom Snabbgross och Dagab ansvarar för koncernens sortimentsutveckling, inköp och logistik.
I Axfoodfamiljen ingår även Middagsfrid och Urban Deli samt
delägda Mathem, Citygross, Apohem och Eurocash.

Axfood arbetar med att ha en innovativ, kundorienterad och förändringskraftig organisation där effektivitet och kostnadskontroll är i fokus.

Koncerngemensamma funktioner

Koncerngemensamma funktioner omfattar stödfunktioner på huvudkontoret såsom koncernledning, ekonomi, juridik, kommunikation, affärsutveckling, HR och IT.

Willys

Willys är Sveriges ledande lågpriskedja med ett brett sortiment och stort utbud i egenägda butiker och e-handel. Med Sveriges billigaste matkasse ska Willys som utmanare leda och utveckla lågprissegmentet inom dagligvaruhandeln. I Willys ingår även gränshandelskedjan Eurocash.

Hemköp

Hemköp erbjuder ett prisvärt och brett sortiment med ett stort utbud av färskvaror. Hemköps egenägda butiker, franchisebutiker och e-handel ska på ett enkelt och genomtänkt sätt inspirera till bra måltider. I Hemköp ingår även Tempo, ett närbutiksformat med handlarägda butiker.

Snabbgross

Snabbgross är en av Sveriges ledande restauranggrossister med en kundbas inom restaurang, snabbmat och café. I butiker och e-handel erbjuds personlig service, tillgänglighet och kvalitet.

Dagab

Dagab hanterar sortiment, inköp och logistik för hela Axfoodfamiljen samt övriga företagskunder. I segmentet Dagab ingår även Middagsfrid som planerar och levererar färdigplanerade matkassar, nätapoteket Apohem och Urban Deli, restaurang med saluhall och egen matproduktion.