Om Axfood

Axfoods varumärken

Vi är stolta över att kunna erbjuda ett brett sortiment av egna varor – som dessutom älskas av våra kunder. Hit hör populära varumärken så som Garant, Eldorado och Minstingen.

Axfoods egna varor står idag för drygt 28 procent av de varor som säljs hos våra butikskedjor. Vi ställer höga krav på leverantörer och producenter och de grundläggande kraven i Axfoods uppförandekod gäller för samtliga av våra egna varor.

Samlingsbild på varor från Garant

Garant – garanterat bra urval

Genom Garant kan vi erbjuda god, bra och prisvärd mat av hög kvalitet. Sortimentet är noga utvalt med omtanke om djur, människa och miljö. Garant utvecklas i takt med tiden för att ligga i framkant gällande mattrender, hälsa och hållbarhet. Garant erbjuder ett brett utbud av ekologiska och svenska varor. Även det vegetariska sortimentet utvecklas löpande för att kunna erbjuda vegetariska alternativ som både smakar gott och är enkla att tillaga.

Läs mer om Garant på garantskafferiet.se

Samlingsbild på varor från Eldorado

Eldorado – varor att lita på, till ett lågt pris

Eldorado står för attraktiva lågprisvaror och är ett tryggt och smart val för den prismedvetna kunden. Genom stora inköpsvolymer och enklare specifikationer nås låga priser, utan att ge avkall på säkerhet och omsorg för värdekedjans påverkan på människa och miljö.

Läs mer om Eldorado på eldoradovaror.se

Läs mer om innehållet i Eldorados produkter inom tvätt och rengöringSamlingsbild på varor från Såklart

Såklart – klimatkompenserat och hållbart

Såklart är vårt varumärke för rengörings-, tvätt- och kroppsvårdsprodukter där vi tar extra stor hänsyn till miljön när vi utvecklar produkterna. För den klimatpåverkan som trots allt uppstår kompenserar vi genom att investera i projekt med motsvarande positiv påverkan på miljön. Större delen av Såklarts sortiment är parfymfritt och rekommenderas av Astma & Allergiförbundet. Produkterna är även Svanen-märkta eller märkta med Ecocert, vilket innebär att de innehåller ett minimum av miljö- och hälsofarliga ämnen.

Läs mer om innehållet i Såklarts produkter inom tvätt och rengöring

Samlingsbild på varor från Minstingen

Minstingen – gillas av vuxna, älskas av barn

Minstingen lanserades 2016 och sortimentet innehåller blöjor, våtservetter, barnmat och annat för barn upp till tre år. Minstingens varor är samtliga Svanen-märkta och kännetecknas av bra kvalitet, prisvärdhet och en tilltalande design. Sortimentet kommer att breddas på flera områden inom barnsegmentet, så här finns mycket att se fram emot!

Läs mer om Minstingen på minstingen.se

Samlingsbild på varor från Fixa

Fixa – allt för hemmet

Fixa är varumärket för hemmet med ett brett och prisvärt sortiment av riktigt hög kvalitet. Sortimentet spänner över förvaring, matlagning och städutrustning likväl som toalett- och hushållsartiklar samt tvätt- och rengöringsprodukter.

Läs mer om innehållet i Fixas produkter inom tvätt och rengöring

Samlingsbild på varor från Premier

Premier – drycker för alla i familjen till vardag och fest

Premier var det första varumärket i Sverige med pant på saftflaskor. I sortimentet finns klassiska svenska smaker, mineralvatten, amerikanska klassiker och några ovanligare smaker. Alla drycker testas noga av en testpanel och håller samma kvalitet som ledande varumärken. Sortimentet utökas regelbundet för både stora och små.