Gå direkt till innehåll
Hyllkant

Mer matvinn, mindre matsvinn

En allt för stor del av den mat som produceras når aldrig våra magar. Vi arbetar därför aktivt för att minska matsvinnet inom hela vår verksamhet, samtidigt som vi hjälper våra kunder till mer matvinn.

Mat som odlas, processas, transporteras och säljs utan att konsumeras innebär ett stort slöseri av jordens resurser. Mat ska tas tillvara genom hela livsmedelskedjan och inte kastas om den kan användas i någon form. Med hjälp ny teknik, utförsäljning av varor med kort datum, smartare förpackningar och samarbeten med leverantörer och välgörenhetsorganisationer förebygger vi matsvinn.

Axfoodkoncernen arbetar för ta tillvara på den mat som produceras. Till 2025 ska matsvinnet ha halverats inom hela vår verksamhet.

Några kliv mot mer matvinn:

  • Axfood är medgrundare till och samarbetar med sociala matbutiker
  • Våra butiker erbjuder ett större utbud av frysta varor
  • Mindre portionsförpackningar av Garants sallader