Gå direkt till innehåll

Eurocash – gränsens ledande matvarukedja

Eurocash-butik

Eurocash – gränsens ledande matvarukedja

Eurocash består av sju butiker från Strömstad till Storlien. Majoriteten av kunderna är norrmän som åker över gränsen för att handla god mat till lägsta pris.

Eurocash är en av de ledande butikskedjorna utmed gränsen till Norge. Eurocash ska som specialiserade på gränshandel göra det enkelt för kunden att handla bra mat till lägsta pris.

Som matvarukedja har Eurocash lång erfarenhet av gränshandel och har i mer än 20 år funnits vid gränsen för sina kunder. Den första butiken öppnade 1999 i Svinesund och idag finns Eurocash representerade på sex orter med sju matbutiker, från Storlien i norr till Strömstad i söder.

Norska kunder i majoritet

Eurocash är den näst största dagligvaruaktören utmed gränsen till Norge. Ungefär 80 procent av kunderna är norrmän, vilket gör att Eurocash butiker skiljer sig en del mot andra matbutiker. Runt en halv miljon kunder har mindre än en halvtimme till en Eurocash-butik.

Enkelt, tydligt och lägsta pris

Grunden i Eurocash affärsidé är att göra det enkelt för kunderna. Allt fler kunder väljer att veckohandla hos Eurocash. Det ställer krav på att sortimentet hela tiden utvecklas så att kunderna alltid hittar det de söker. Samtliga butiker har manuell hantering av kött och styckar samt paketerar utvalda detaljer på plats. Ambitionen är att skapa en enkel, modern och trivsam butiksmiljö. Hos Eurocash är det enkelt att handla god mat till lägsta pris.