Willys är en av Sveriges ledande dagligvarukedjor, med cirka 200 butiker från Kalix i norr till Trelleborg i söder och e-handel på willys.se. Med affärsidén Sveriges billigaste matkasse bidrar Willys till att sätta bra mat på fler middagsbord i vårt avlånga land.

Prisvärd vardagsmat

Genom att förena kvalitet och hållbarhet med enkelhet och låga priser vill Willys göra det möjligt för fler att äta bra mat. Willys breda sortiment har allt från fräscha, säsongsaktuella färskvaror och ekologiskt till riktigt bra och prisvärd vardagsmat. På Willys finns valfriheten – målsättningen är att kunden ska hitta allt på sin inköpslista.

Willys jobbar ständigt för att kunna hålla så låga priser som möjligt på hela sortimentet, varje dag, året om. På willys.se kan kunderna handla till samma låga priser som i butik, för att sedan hämta sina matkassar i butiken eller få dem hemlevererade.

Ansvar för miljö och omvärld

För Willys går låga priser, bra mat och hållbarhet hand i hand. Genom att jobba smart och hållbart tar Willys ansvar för miljön och omvärlden, samtidigt som man sparar kostnader. Minskat matsvinn, ett ansvarsfullt sortiment, energieffektiva butiker och källsortering är några av de frågor som Willys jobbar extra hårt med. Alla kedjans butiker lever upp till villkoren för Naturskyddsföreningens tuffa miljömärkning Bra Miljöval.

Willys och Willys Hemma

Inom Willys finns också Willys Hemma, som är Willys systerkedja med något mindre butiker. Här hittar kunderna bra mat till låga priser i bostadsnära lägen, stadskärnor eller på mindre orter.

Willys har cirka 200 butiker. Nästan 50 av de 200 butikerna ingår i Willys koncept för mindre butiker i bostadsnära lägen; Willys Hemma.

Nettoomsättning: 27 066 Mkr (2018)
Rörelseresultat: 1 197 Mkr (2018)
Egenägda butiker: 208 stycken, varav 49 Willys Hemma
Medelantalet anställda: 5 337 (2018)

Läs mer på www.willys.se