Gå direkt till innehåll

Willys – Sveriges ledande lågpriskedja

Medarbetare i Willys-butik

Willys – Sveriges ledande lågpriskedja

Willys är landets ledande lågpriskedja med ett brett sortiment och stort utbud i egenägda butiker och i e-handeln. Med ambitionen att erbjuda Sveriges billigaste matkasse ska Willys leda och utveckla lågprissegmentet inom dagligvaruhandeln.

Prisvärd vardagsmat

Genom att förena kvalitet och hållbarhet med enkelhet och låga priser vill Willys göra det möjligt för fler att äta bra mat. Willys breda sortiment har allt från fräscha, säsongsaktuella färskvaror och ekologiskt till riktigt bra och prisvärd vardagsmat. På Willys finns valfriheten – målsättningen är att kunden ska hitta allt på sin inköpslista.

Willys jobbar ständigt för att kunna hålla så låga priser som möjligt på hela sortimentet, varje dag, året om. På willys.se kan kunderna handla till samma låga priser som i butik, för att sedan hämta sina matkassar i butiken eller få dem hemlevererade.

Ansvar för miljö och omvärld

För Willys går låga priser, bra mat och hållbarhet hand i hand. Genom att jobba smart och hållbart tar Willys ansvar för miljön och omvärlden, samtidigt som man sparar kostnader. Minskat matsvinn, ett ansvarsfullt sortiment, energieffektiva butiker och källsortering är några av de frågor som Willys jobbar extra hårt med. Alla kedjans butiker lever upp till villkoren för Naturskyddsföreningens tuffa miljömärkning Bra Miljöval.

Willys och Willys Hemma

Willys har över 200 butiker. Av dessa är drygt 50 hänförliga till Willys koncept för mindre butiker, Willys Hemma. På Willys Hemma hittar kunderna bra mat till låga priser i bostadsnära lägen, stadskärnor eller på mindre orter.

Nyckeltal 2023

Nettoomsättning

43 757 Mkr (37 451)

Rörelseresultat

2 077 Mkr (1 859)

Rörelsemarginal

4,7% (5,0)

Antal butiker

234, varav 180 Willys och 54 Willys Hemma

Medelantalet anställda

7 052 (6 669)