Gå direkt till innehåll

Egna varor med stark position på marknaden

Garant avokadosmoothie

Egna varor med stark position på marknaden

Axfoods egna varor står för drygt 30 procent av de varor som säljs hos koncernens butikskedjor. Här ingår en bredd av varumärken, från mervärdesprodukter som Garant till lågprisalternativ som Eldorado. Sortimentet kvalitetssäkras genom både egna och externa kontroller och smakpaneler.

Genom väl utvalda egna varor kan vi erbjuda ett attraktivt och prisvärt sortiment hos våra butikskedjor, med bra och hållbar mat till alla. Med en mångfald bland våra egna varor hoppas vi kunna tillgodose kundernas olika behov och preferenser.

Hög innovationstakt

Vi vill utveckla egna varor i framkant och hålla en hög innovationstakt, inspirerade av rådande trender och med miljö och hälsa i åtanke. Genom att ha koll på omvärlden och vara lyhörda för kundernas önskemål strävar vi efter att kontinuerligt erbjuda spännande nyheter i sortimentet. Allt från brioche-hamburgerbröd till vegetariska alternativ som gör det enklare att byta ut köttet i traditionella maträtter.

Visste du att Axfood tar fram hundratals nya egna varor, varje år?

Hållbarhet en naturlig del

Vi vill erbjuda fler hållbara val på butikshyllan och utvecklar löpande sortimentet med bland annat ekologiska, vegetariska, svenskmärkta och certifierade varor. Vi ställer krav på produkternas kvalitet och våra leverantörer. Vi uppmuntrar och hjälper även producenter att ställa om till en mer hållbar produktion.

Förpackningar med miljön i åtanke 

När vi utvecklar nya förpackningar till våra egna varor är miljöaspekten mycket viktig, inte minst vid val av material. Förpackningarna konstrueras för att undvika onödigt svinn och den ska vara enkla att återvinna. De ska också innehålla så lite luft som möjligt för att undvika att ta upp onödig plats under transporten.