Egna varor som leder vägen

Genom väl utvalda egna varor kan vi erbjuda ett attraktivt och prisvärt sortiment inom Axfoodkoncernen med bra och hållbar mat till alla.

Pasta, tomatpuré och grönsaker på bord

Alla ska ha möjligheten att äta bra och hållbar mat. Därför är våra egna varor både prisvärda och håller god kvalitet. De gör också att våra butikskedjor kan erbjuda ett attraktivt och särskiljande sortiment. Med en mångfald bland våra egna varor hoppas vi kunna tillgodose kundernas olika behov och preferenser.

Ett sortiment i ständig utveckling

Vi vill utveckla varor i framkant, inspirerade av rådande trender och med klimat och hälsa i åtanke. Genom att ha koll på omvärlden och vara lyhörda för kundernas önskemål strävar vi efter att kontinuerligt erbjuda spännande nyheter i sortimentet. Allt från brioche-hamburgerbröd till vegetariska alternativ som gör det enklare att byta ut köttet i traditionella maträtter.

Hållbarhet en naturlig del

Vi strävar efter att erbjuda fler hållbara val på butikshyllan och utvecklar kontinuerligt sortimentet med bland annat ekologiska, vegetariska, svenskmärkta och certifierade varor. Vi ställer krav på produkternas kvalitet och våra leverantörer. Vi uppmuntrar och hjälper även producenter att ställa om till en mer hållbar produktion.

Förpackningar med miljön i åtanke

När vi utvecklar nya förpackningar till våra egna varor är miljöaspekten mycket viktig, inte minst vid val av material. Förpackningarna konstrueras för att undvika onödigt svinn och den ska vara enkla att återvinna. De ska också innehålla så lite luft som möjligt för att undvika att ta upp onödig plats under transporten.