Om Axfood

Egna varor som leder vägen

Genom väl utvalda egna varor kan Axfood erbjuda ett attraktivt och prisvärt sortiment med bra och hållbar mat till alla.

Pasta, tomatpuré och grönsaker på bord

Vi på Axfood vill att alla ska ha möjlighet att äta bra och hållbar mat. Därför är våra egna varor både prisvärda och håller hög kvalitet. Dagens konsumenter är medvetna och ställer tuffa krav – de vill ha varor som månar om hälsan, djuren och klimatet. Den efterfrågan arbetar vi ständigt med att möta, och i det arbetet spelar våra egna varor en viktig roll.

Ett sortiment i ständig utveckling

För att kunna erbjuda bra och hållbar mat jobbar vi hela tiden med att utveckla vårt sortiment. Genom att ha koll på omvärldstrender och vara lyhörda för kundernas önskemål strävar vi efter att kontinuerligt erbjuda spännande nyheter i våra butiker. Hos oss hittar kunderna allt från brioche-hamburgerbröd till vegetariska alternativ som gör det enklare att byta ut köttet i traditionella maträtter.

”Visste du att Axfood tar fram runt 300 nya egna varor, varje år?”

Hållbarhet en naturlig del

Vi tänker och jobbar hållbart i allt vi gör. Vi strävar efter att erbjuda fler hållbara val och utvecklar sortimentet med bland annat ekologiska, vegetariska, svenskmärkta och certifierade varor.

Axfoods egna varor ger oss möjlighet att verkligen påverka. Vi ställer krav på produkternas kvalitet och våra leverantörer. Vi uppmuntrar och hjälper även producenter att ställa om till en mer hållbar produktion.

Förpackningar med miljön i åtanke

För oss är förpackningar en viktig del i vår affär. När vi utvecklar en ny förpackning för våra egna varor är miljöaspekten mycket viktigt, inte minst vid val av material. Förpackningen konstrueras för att undvika onödigt svinn och den ska vara enkel att återvinna. Den ska också innehålla så lite luft som möjligt för att undvika att ta upp onödig plats under transporten.