Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Klas Balkow ny vd för Axfood AB

8 september 2016
klas-balkow-003

Klas Balkow blir från och med mars 2017 ny vd och koncernchef för Axfood AB.

Han efterträder Anders Strålman som varit vd sedan 2005.

Mia Brunell Livfors, vd för Axel Johnson och styrelseordförande i Axfood AB, säger så här om vd-bytet:

Klas Balkow har mycket goda ledaregenskaper och en lång erfarenhet från handeln. Det kommer att vara en stor tillgång när han nu både ska förvalta och förädla den företagskultur som finns inom Axfood, men också när vi tar tillvara de stora möjligheter som finns i bolaget och i dagligvaruhandeln.

Anders Strålman kom till Axfood år 2000, då som vd för Axfoods lågprissatsning Willys. I november 2005 tog han klivet upp till vd och koncernchef för hela Axfood-koncernen. Anders Strålman kommer att stanna kvar i Axfood i ytterligare två år till sin pension, då i rollen som rådgivare till vd.

Axfood har aldrig stått starkare, inte minst finansiellt, än just nu och det är väldigt mycket Anders Strålmans förtjänst. Jag vill därför passa på att tacka honom för det fantastiska jobb han gjort genom åren, säger Mia Brunell Livfors.

Klas Balkow är sedan 2007 vd och koncernchef för Clas Ohlson.

Han har tidigare varit vd för Aximage, precis som Axfood ett dotterbolag inom Axel Johnson-koncernen, och har även haft ledande befattningar i Bredbandsbolaget samt i Procter & Gamble, både i Norden och USA. Klas Balkow börjar sin nya tjänst under våren 2017, dock senast den 15 mars.

– Jag har verkligen imponerats av ledningen och medarbetarna i Axfood som skapat en mycket stark position på marknaden vad gäller såväl matglädje som hållbar utveckling. Det är med en stor portion ödmjukhet och massor av energi jag ser fram emot att leda ett fint värderingsstyrt bolag vidare mot nya nivåer, säger han i en kommentar.

Denna information är sådan information som Axfood AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 8 september 2016 kl. 08.00 CET.  

För ytterligare information kontakta: 

Claes Salomonsson, presschef Axfood, telefon 0702-89 89 83