Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Axfood förvärvar Middagsfrid

31 maj 2017

Axfood förvärvar, genom dotterbolaget Matse Holding AB, 100 procent av ägandet i Middagsfrid. Genom köpet stärker och breddar vi ytterligare vårt erbjudande till kund, säger Axfoods vd Klas Balkow.

Axfood förvärvar, genom dotterbolaget Matse Holding AB, 100 procent av ägandet i Middagsfrid. Genom köpet stärker och breddar vi ytterligare vårt erbjudande till kund, säger Axfoods vd Klas Balkow.

Middagsfrid, som grundades 2007, var först i världen med färdigplanerade matkassar med recept direkt hem till dörren. Bolaget har i dag ett 20-tal anställda, levererar matkassar till kunder på cirka 300 orter runt om i Sverige och har en omsättning som i fjol uppgick till cirka 75 miljoner kronor. Kontor med provkök finns i Stockholm.

– Axfood har haft ett långt och bra samarbete med Middagsfrid då vi bland annat packar och leverar deras varor. Vi har samma grundsyn vad gäller god och hållbar mat och därför känns det här förvärvet rätt i vår strategi att fortsätta växa inom näthandeln, säger Klas Balkow.

– Middagsfrid är ett perfekt komplement till vår nuvarande verksamhet i Mat.se. Med förvärvet stärker vi också vår kunskap, erfarenhet och kompetens när det gäller färdiga middagslösningar, säger Måns Danielsson, vd för Matse Holding, som påpekar att Middagsfrid fortsätter sin verksamhet med bibehållet namn.

Grundaren Kicki Theander är nöjd med att nu få Axfood som ny ägare av hennes livsverk.

– Jag startade Middagsfrid utifrån en önskan att kunna hjälpa familjer att äta bättre. Vår ambition är att alltid ligga steget före vad gäller nya rön och våra kassar ska innehålla mat som är lite bättre än när kunden handlar själv: Bättre variation, mer ekologiskt, färre halvfabrikat, mer färska varor samt alltid en stor andel grönsaker, säger Kicki Theander.

Och tillägger:

– Jag ser Axfood som en stor och trygg ägare, med en långsiktighet i allt som de gör. De har även en bred och djup förståelse för den bransch vi själva är verksamma i.

Kicki Theander blir kvar i bolaget som ansvarig för affärsutveckling och pr. Ny vd för Middagsfrid är sedan den 29 maj Mikael Sahlsten.

För ytterligare information kontakta:

Måns Danielsson, vd Matse Holding, telefon 0705-92 67 37

Kicki Theander, Middagsfrid, telefon 0737-28 11 48
Claes Salomonsson, presschef Axfood, telefon 0702-89 89 83

Detta pressmeddelande lämnades för offentliggörande den 31 maj 2017, klockan 14.30 (CET).