Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Monica Längbo ny HR-direktör på Axfood

6 november 2018

Monica Längbo har utsetts till ny HR-direktör för Axfood AB. Hon börjar sin nya tjänst den 15 januari 2019.

Monica Längbo

Monica Längbo har utsetts till ny HR-direktör för Axfood AB. Hon börjar sin nya tjänst den 15 januari 2019.

Monica Längbo efterträder Louise Ring som går i pension efter 14 år som HR-direktör på Axfood. Monica har en gedigen bakgrund och kommer från en anställning som HR-direktör ansvarig för Sverige och Danmark på ManpowerGroup. Hon ingick i ManpowerGroup Sveriges koncernledning, var styrelsemedlem i alla bolag inom koncernen, medlem i europeiskt och globalt HR Community och har bland annat drivit omfattande nationella och internationella förändringsprocesser och HR-projekt. Monica fungerade även som senior advisor för HR-direktörer runt om i världen.

– För mig är det viktigt att känna stolthet över det företag jag jobbar på. Att Axfood är en värderingsstyrd organisation med tydliga kärnvärden och har en hög ambition gällande bland annat hållbarhet- och mångfaldsstrategier är viktigt för mig. Jag känner mig full av motivation över att få vara med och bidra till Axfoods fortsatta framgångar, säger Monica Längbo.

Klas Balkow, koncernchef och vd för Axfood, riktar ett stort tack till Louise Ring för många framgångsrika år inom Axfood-koncernen. Samtidigt är han mycket nöjd med rekryteringen av hennes efterträdare.

– Monica Längbo har ett tydligt ledarskap, bred erfarenhet från koncernövergripande och strategisk HR som gör att hon starkt kommer att bidra till Axfoods fortsatta resa för en ledande position inom bra, prisvärd och hållbar mat, säger Klas Balkow. 

Monica Längbo inleder sin anställning på Axfood den 15 januari 2019, kommer att ingå i Axfoods företagsledning och tillträder rollen som HR-direktör den 1 februari 2019.

För ytterligare information kontakta:

Axfoods pressavdelning, telefon 0702-89 89 83.