Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Gomaten i Granö är årets Handlar´n-butik - även pris till Saras Godis och Tobak i Forshaga

3 april 2019

Lagom till Servicehandelsdagarna i Stockholm den 7–8 april är det klart vilka som får årets prestigefyllda priser: Gomaten i Granö får priset som Årets Handlar’n-butik 2019, medan Saras Godis och Tobak i Forshaga får priset som Årets Fria Servicehandlare 2019.

Vinnare SarasGodis Tobak

Lagom till Servicehandelsdagarna i Stockholm den 7–8 april är det klart vilka som får årets prestigefyllda priser: Gomaten i Granö får priset som Årets Handlar’n-butik 2019, medan Saras Godis och Tobak i Forshaga får priset som Årets Fria Servicehandlare 2019.

Lagom till Servicehandelsdagarna i Stockholm den 7–8 april är det klart vilka som får årets prestigefyllda priser: Gomaten i Granö får priset som Årets Handlar’n-butik 2019, medan Saras Godis och Tobak i Forshaga får priset som Årets Fria Servicehandlare 2019.

– Superkul. Vi jobbar ständigt för att göra butiken så bra som möjligt för våra kunder. Priset är en bekräftelse på att vi lyckats, säger handlaren Ann-Charlotte From som lovprisar sina medarbetare och tänker använda prispengarna till marknadsföring i syfte att locka ännu fler kunder till butiken.

Så här lyder juryns motivering:

”De väljer att satsa på framtiden och har under året förbättrat sitt kundvarv med en rad investeringar i form av nya kylar, frysar och en ny kassadisk. De vågar testa nya idéer, bland annat att satsa på en bake-off och att marknadsföra sig på ett innovativt sätt genom sina sociala medier. Personalen är måna om sina kunder och ger alltid en god personlig service. De visar att de ständigt vill förbättras och har genererat en positiv försäljningsutveckling under året.”

Ann-Charlotte From öppnade Gomaten i Granö 2012 efter att dessförinnan drivit en lokal vägkrog och innan dess jobbat på Systembolaget i 15 år.

– Jag har hela mitt yrkesliv jobbat med service, säger Ann-Charlotte som 2016 var en av tre nominerade till samma prestigefyllda pris i konkurrens med drygt 220 Handlar´n-butiker runt om i Sverige.

Till Årets Fria Servicehandlare 2019 har utsetts Saras Godis och Tobak i värmländska Forshaga. I motiveringen står bland annat ”Att driva en egen butik började med en dröm och två tomma händer”. I dag har butiken och ägaren Mahir Toprak närmare 600 sorters lösgodis, ett brett tobakssortiment och hundratals handlande kunder varje dag.

I båda fallen är priset äran, samt diplom, blommor och en prischeck på 15 000 kr.

För ytterligare frågor och intervju kontakta:

Claes Salomonsson, presschef Axfood, på 0702-89 89 83

Ann-Charlotte From, Gomaten Granö, 070-694 9775

Mahir Toprak, Saras Godis och Tobak, 073-946 3548

Kategorier: