Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Willys satsar stort på solceller

3 februari 2020

Tillsammans med fastighetsägaren Svenska Handelsfastigheter kommer Willys att installera solcellsanläggningar på taket till sex av sina butiker under våren. Anläggningarna kommer att producera el som motsvarar uppvärmningen av upp till 237 villor.

Solceller willys

Tillsammans med fastighetsägaren Svenska Handelsfastigheter kommer Willys att installera solcellsanläggningar på taket till sex av sina butiker under våren. Anläggningarna kommer att producera el som motsvarar uppvärmningen av upp till 237 villor.

Willysbutikerna i Ystad, Kungsbacka Södercity, Finspång, Södertälje Vasa, Härnösand och Örnsköldsvik kommer att få solcellspaneler installerade på taket med start i maj 2020. Anläggningarna kommer att leverera el motsvarande ca 237 villor, vilket motsvarar en koldioxidbesparing på cirka 10 000 ton CO2.

– Vi vill att våra butiker ska ha så liten miljöpåverkan som möjligt. Redan idag är all el vi köper märkt med Bra Miljöval och vi har som mål att inom fem år ha solcellsanläggningar på 25 procent av de butikstak som är lämpliga. Det här blir ett viktigt steg mot det målet, säger Thomas Evertsson, vd för Willys.

Livsmedelsbutiker är extra intressanta för solcellsenergi, på grund av att de drar extra mycket el, bland annat för kyl- och frysdiskar och lagerhållning av livsmedel. Den el som produceras på taken kommer också att förbrukas i fastigheten, vilket är mer gynnsamt än att sälja tillbaka den solcellsdrivna elen till nätet.  

För ytterligare information, kontakta:
Johanna Eurén, kommunikationschef Willys, tel 070-346 13 48

Kategorier: Axfood Willys