Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Axfood Snabbgross öppnar i nya lokaler i Visby

12 maj 2020

I dag, tisdagen den 12 maj, öppnar restauranggrossisten Axfood Snabbgross i nya och större lokaler i Visby. Den nya butiken är belägen på Skarphäll och sysselsätter idag 9 medarbetare.

Axfood Snabbgross Visby

I dag, tisdagen den 12 maj, öppnar restauranggrossisten Axfood Snabbgross i nya och större lokaler i Visby. Den nya butiken är belägen på Skarphäll och sysselsätter idag 9 medarbetare.

På öppningsdagen den 12 maj välkomnas Gotlands nya och gamla kunder, verksamma inom restaurang, fastfood och café, till en välfylld butik och invigning med extra vassa erbjudanden och aktiviteter för kunderna.

Restaurangtätheten på Gotland är hög, och med en ny och större lokal kan nu Axfood Snabbgross tillgodose marknaden med ett bredare sortiment och med ett utökat sortiment från de lokala leverantörerna på Gotland, till samma låga priser, anpassat för restaurang, fast food och café.  

- Det känns riktigt kul att vi äntligen slår upp portarna till vår nya och förbättrade butik. Med den kan vi erbjuda ett utökat sortiment inom det mesta, bland annat med mer lokalproducerat kött från Gotland. I en tid av osäkerhet och ovisshet känns det bra att Axfood Snabbgross fullföljer den här satsningen, så att vi under lång tid framöver kommer att kunna erbjuda de gotländska krögarna och företagarna ett självklart val för inköp av sina råvaror, säger Jan-Erik Pettersson, butikschef på Axfood Snabbgross i Visby.

Med generösa butiksöppettider och distribution via butikens e-handel, bidrar Axfood Snabbgross med ett starkt erbjudande och en stor tillgänglighet för Gotlands restaurang-, fast food- och cafékunder.

Axfood Snabbgross har i samband med Coronapandemin också ansökt om tillstånd hos Gotlands kommun för att tillfälligt och över sommaren öppna butiken för konsumenthandel. Detta sedan Boverket nyligen meddelat att man ser positivt på att kommuner ska kunna göra, då det ökar tillgängligheten och minskar risken för trängsel i andra butiker. Ett flertal kommuner runtom i landet har redan godkänt det, och i sju kommuner i landet har Axfood Snabbgross redan kunnat öppna för konsumenter. Den nya butiken i Visby har beredskap att öppna för konsumenter bara på några få dagar från att tillstånd ges.

Fakta Axfood Snabbgross Visby
Adress: Hyvelgatan 7
Butiksyta: 2 200 kvm
Antal medarbetare: 9

Öppettider:  
Måndag-fredag: 07.00-18.00
Lördagar: 08.00-14.00 (Fr.o.m. vecka 24 är butiken öppen 07.00-16.00 på lördagar) 
Söndagar: Stängt (Fr.o.m. vecka 24 är butiken öppen 08.00-14.00 på söndagar)  

Butikschef: Jan-Erik Pettersson

Kategorier: Axfood Snabbgross