Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Ny Willys-butik till Umeå

23 september 2020

Willys planerar öppna en ny butik i Umeå. Butiken kommer få ett tillgängligt och trafikorienterat läge på Klockarbäckens handelsområde, i västra delen av Umeå.

Bild Willys

Willys planerar öppna en ny butik i Umeå. Butiken kommer få ett tillgängligt och trafikorienterat läge på Klockarbäckens handelsområde, i västra delen av Umeå.

Den nya butiken kommer byggas i ett bra strategiskt läge i handelsområdet Klockarbäcken, ca 5 km från centrum. Det är den Västra länken, en del i Umeås ringled runt staden, som nu byggs för att öppna upp för en utvidgning av handelsområdet och möta E12:an. På området finns redan ett antal aktörer, bland annat MediaMarkt och K-Rauta, och fler förväntas etableras på den framtida beräknade handelsytan på omkring 30 000 kvm.

Den nya Willys-butiken planeras öppna någon gång under senare delen av 2022, och det kommer bli en stor butik på ca 3 300 kvm, helt anpassat till Willys koncept.

– Med två redan väletablerade butiker i staden så är Umeå en stark marknad för oss med en trogen och växande kundkrets. Med vår nya butik på Klockarbäcken kommer vi att nå ut till en ny del av staden och täcka in ett nytt upptagningsområde, vilket vi ser fram emot, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys.

Etableringen av den nya butiken kommer innebära ca 40 nya arbetstillfällen.

 

Kategorier: Axfood Willys