Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Axfood återkallar Garant ekologiska sesamfrön, skalade, 400g

6 november 2020

Axfood återkallar Garant ekologiska sesamfrön, skalade, 400g, sedan det visat sig att fyra batcher av produkten innehåller bekämpningsmedelsrester av ämnet etylenoxid. Som en försiktighetsåtgärd väljer Axfood att återkalla samtliga batcher av produkten från marknaden.

Återkallelse Garant eko sesamfrön

Axfood återkallar Garant ekologiska sesamfrön, skalade, 400g, sedan det visat sig att fyra batcher av produkten innehåller bekämpningsmedelsrester av ämnet etylenoxid. Som en försiktighetsåtgärd väljer Axfood att återkalla samtliga batcher av produkten från marknaden.

Den återkallade produkten har sålts i flertalet av Axfoods butiker och är nu stoppad för försäljning.

Leverantören har informerat Axfood om att fyra batcher av produkten har konstaterats innehålla bekämpningsmedlet etylenoxid, som är förbjudet i livsmedel inom EU. Som en försiktighetsåtgärd väljer Axfood att återkalla samtliga förpackningar från marknaden.

– Vi ser ytterst allvarligt på det här, utreder nu med leverantören hur det kunnat ske och hur vi kan säkra att något liknande inte sker igen, säger Axfoods kvalitetschef Susanna Wadegård.

Axfood beklagar det inträffade och uppmanar alla konsumenter som köpt den aktuella varan att i första hand återlämna till den butiken där den är köpt för ersättning.  Vid frågor kontakta Axfood Konsumentkontakt via kontaktformulär på www.axfood.se/kontakt/konsumentkontakt/ eller på telefon 0771-87 67 70.

 

Kategorier: Axfood Dagab