Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Nu öppnar Snabbgross Club – en helt ny matbutik för medlemmar

25 november 2020

Den 26 november öppnar Axfoods restauranggrossist Snabbgross ett helt nytt butikskoncept, som riktar sig till medlemmar. Snabbgross Club blir därmed en av de första butikerna i Sverige med en medlemsbaserad livsmedelsbutik, och den nya och första butiken ligger i Enebyängen i norra Stockholm. Medlemmarna får tillgång till ett unikt och prisvärt sortiment i stora förpackningar, unika medlemsförmåner och -kampanjer, medlemspriser och rabatterade tjänster hos samarbetspartners.

Snabbgross Club

Den 26 november öppnar Axfoods restauranggrossist Snabbgross ett helt nytt butikskoncept, som riktar sig till medlemmar. Snabbgross Club blir därmed en av de första butikerna i Sverige med en medlemsbaserad livsmedelsbutik, och den nya och första butiken ligger i Enebyängen i norra Stockholm. Medlemmarna får tillgång till ett unikt och prisvärt sortiment i stora förpackningar, unika medlemsförmåner och -kampanjer, medlemspriser och rabatterade tjänster hos samarbetspartners.

Det nya butikskonceptet Snabbgross Club ger nu privatkunder möjlighet att handla samma högkvalitativa varor som restauranger och caféer direkt från restauranggrossisten Snabbgross. För företagskunder fungerar butiken som en vanlig Snabbgross-butik, och även företagskunder kan ansluta sig till medlemskapet och ta del av förmånliga medlemserbjudanden.

Medlemskap är en förutsättning för att privatkunder ska få handla i butiken och det kostar 299 kronor per år. Alla nya kunder får ett gratis prova-på-medlemskap i tre månader, och via medlemskapet är tanken att bygga lojalitet och att kunderna snabbt ska kunna räkna hem kostnaden via unika erbjudanden och produkter. Konceptet är inspirerat av så kallade Warehouse Clubs och Wholesale Clubs, som rönt stora framgångar på den internationella marknaden. När Snabbgross Club nu i sin tappning tar detta koncept till Sverige ligger fokus på mat och matvaror.

- Snabbgross Club är ett nytt och spännande koncept som erbjuder den matintresserade att köpa mat i stora förpackningar, men till små priser. Vi tror vi kan fylla en lucka på den svenska dagligvarumarknaden som privatkunder saknat, samtidigt som företagskunder får ännu en butik i Stockholm. Faller det här väl ut ser vi också möjligheter för en expansion, säger Eva Pettersson, vd på Snabbgross.

Huvudmålgruppen för Snabbgross Club är matälskare, de som gillar mat och matlagning, men också den stora familjen som vill fylla på förrådet med större förpackningar till alla måltidstillfällen, stora som små. Butiken är specialanpassad för privatkunder, med ett erbjudande som passar dem, samtidigt som basen för Snabbgross fortsatt är ett sortimentserbjudande till restauranger och caféer. Utöver de tusentals varor som restaurangkunder redan kan köpa utökas sortimentet i Snabbgross Club med omkring ytterligare 700 konsumentanpassade artiklar.

Butiken ligger belägen i ett attraktivt läge i IKEA:s tidigare lokaler vid Enebyängens handelsplats, nära Täby, Danderyd och Sollentuna.  Butiken har en yta på ca 3 000 kvm och har i nuläget skapat ett 20-tal nya arbetstillfällen.  

Intresset inför öppningen är stort, och flera hundra konsumenter har ansökt om ett medlemskap på bara några dagar. Under invigningshelgen den 26-29 november får medlemmarna på ett Coronaanpassat sätt premiärhandla och ta del av både invigningspriser och medlemskampanjer.

- Vår ambition är att vår fina och helt nybyggda butik kommer att inspirera alla matälskare. Vi har ett brett sortiment och när man besöker hos ska det alltid finns något nytt och överraskande, som bara medlemmar och företagskunder kan ta del av, säger Christofer Lindgren, butikschef på Snabbgross Club.

 

Kategorier: Snabbgross