Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Willys öppnar ny butik i Skellefteå

11 november 2020

Nu är allt klart för en ny Willys-butik i Skellefteå. Den nya butiken kommer byggas på ett helt nytt handelsområde i södra delen av staden med ett trafikorienterat läge nära E4:an. Etableringen av butiken kommer innebära cirka 50 nya arbetstillfällen.

Willys till Skellefteå

Nu är allt klart för en ny Willys-butik i Skellefteå. Den nya butiken kommer byggas på ett helt nytt handelsområde i södra delen av staden med ett trafikorienterat läge nära E4:an. Etableringen av butiken kommer innebära cirka 50 nya arbetstillfällen.

Den nya butiken blir den andra Willys-butiken i Skellefteå, och kommer byggas i södra delen av staden. Butiken kommer att etableras på det nya handelsområdet Anderstorp, mellan Anderstorp Centrum och E4:an i Skellefteå. Tillsammans med Willys kommer bland annat Jula att bli en av de andra hyresgästerna på handelsområdet, och fler förväntas etableras.

– Med en redan väletablerad butik i norra delen av staden så är Skellefteå en stark marknad för oss som kommer stärkas ytterligare med vår nya butik då vi kommer nå ut till en ny del av staden och täcka in ett nytt upptagningsområde. Vi ser stor potential i Skellefteå, en kommun med spännande framtidsutsikter och en vilja att utvecklas och växa i regionen, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys.

Den nya Willys-butiken kommer preliminärt att öppna under hösten 2022. Det blir en stor butik på cirka 3 200 kvm i helt nya lokaler som kommer anpassas till Willys koncept.

Fokus i butiken kommer ligga på att erbjuda Sveriges billigaste matkasse med bra mat för alla. I sortimentet kommer det bland annat att finnas mycket färskvaror och en stor andel ekologiska och miljömärkta varor. Som ett led i Willys e-handelssatsning kommer butiken även att erbjuda en Hämta-station. Ambitionen är också att butiken ska klara kriterierna för Bra Miljöval, som är Naturskyddsföreningens märkning för livsmedelsbutiker, med högt ställda krav på bland annat sortiment och energieffektivitet.

 

Kategorier: Axfood Willys