Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Eurocash förvärvar Långflons Stormarknad

15 januari 2021

Matvarukedjan Eurocash, som idag har sju butiker längs gränsen till Norge, förvärvar Långflons Stormarknad och öppnar därmed ytterligare en butik i Värmland. Övertagandet sker den 1 februari.

langflon oversikt

Matvarukedjan Eurocash, som idag har sju butiker längs gränsen till Norge, förvärvar Långflons Stormarknad och öppnar därmed ytterligare en butik i Värmland. Övertagandet sker den 1 februari.

Eurocash har tecknat ett avtal med Långflons Stormarknad om att förvärva den 3 500 kvadratmeter stora butiken i Långflons köpcentrum, som ligger strax intill den norska gränsen i Torsby kommun.

Långflon är en väletablerad och uppskattad destination för både norska och svenska kunder. Det finns flera stora norska orter inom upptagningsområdet, som Trysil och Elverum, samt turistdestinationer som Sälen och Branäs på den svenska sidan. I köpcentrumet finns förutom Långflons Stormarknad även outlets för märkeskläder och sportartiklar, en godisaffär och restaurang.   

- I en tid när gränsen är stängd så väljer vi att blicka framåt. När pandemin är över så kommer de norska kunderna tillbaka, vi tror på fortsatt god tillväxt för gränshandeln på lång sikt, säger Johan Svensson, vd på Eurocash.

Eurocash har länge velat etablera en butik i Långflon och tecknade 2018 en avsiktsförklaring om att bygga en ny butik på handelsplatsen. Nu väljer man att i stället förvärva en befintlig butik i centrumet.

- Det är en fin och väletablerad butik med ett väldigt bra läge i centrumet. När vi fick erbjudande om att ta över lokalen valde vi att göra det i stället för att etablera en helt ny butik, säger Johan Svensson.

Butiken kommer under 2021 genomgå en ombyggnation för att ställa iordning butiken enligt Eurocash nya butikskoncept. I butiken jobbar idag cirka 25 medarbetare, som alla kommer att erbjudas anställning i den nya Eurocash-butiken. Det kan även bli behov av att rekrytera ytterligare medarbetare längre fram.

Övertagandet sker den 1 februari 2021.


Kategorier: Eurocash