Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Willys etablerar ny butik i Sölvesborg

16 juli 2021

Willys har tecknat avtal om att öppna en ny butik i Sölvesborg, i västra Blekinge. Butiken får ett tillgängligt och trafikorienterat läge i det snabbväxande handelsområdet Kämpaslätten. Etableringen kommer att innebära cirka 30 nya arbetstillfällen.

Bild Willys

Willys har tecknat avtal om att öppna en ny butik i Sölvesborg, i västra Blekinge. Butiken får ett tillgängligt och trafikorienterat läge i det snabbväxande handelsområdet Kämpaslätten. Etableringen kommer att innebära cirka 30 nya arbetstillfällen.

Handelsområdet Kämpaslätten, där den nya Willys-butiken ska öppna, ligger strategiskt vid Sölvesborgs västra infart från väg E22, strax utanför stadens centrum. På området finns flera andra aktörer, bland annat Byggmax, Jem & Fix, Dollarstore och Jysk, men ännu inga övriga livsmedelsbutiker, då samtliga är lokaliserade i centrala Sölvesborg. Staden är en populär semesterort vid havet, med närhet till välkända städer som Kristianstad, Lund och Malmö, där Willys sedan tidigare har väletablerade butiker.

Vårt erbjudande, med bra och hållbar mat till låga priser, kommer att bli ett bra komplement till övriga verksamheter i Sölvesborg. Det saknas en lågprisaktör med fullsortiment med bra mat till låga priser i staden, så det finns stor potential för Willys koncept här, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys.

Den nya Willys-butiken kommer preliminärt att öppna under senare delen av 2022. Det kommer att bli en stor butik på cirka 3 200 kvadratmeter i helt nya lokaler med bra parkeringsmöjligheter.

Fokus i butiken kommer att ligga på ett brett och varierat sortiment med låga priser. Det kommer bland annat att erbjudas mycket färskvaror och en stor andel ekologiska och miljömärkta varor. Som ett led i Willys e-handelssatsning så kommer butiken även att erbjuda en Hämta-station, där kunderna kan hämta upp sina matkassar som man handlat på nätet. Butiken kommer att märkas med Bra Miljöval, som är Naturskyddsföreningens märkning för livsmedelsbutiker, med högt ställda krav på bland annat sortiment och energieffektivitet.

 

Kategorier: Axfood Willys