Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Ny Willys Hemma till Nya Altplatsen i Göteborg

22 september 2021

Nu är allt klart för en ny Willys Hemma-butik i det expansiva området Nya Altplatsen i Högsbo i Göteborg. Etableringen av butiken kommer innebära cirka 15 nya arbetstillfällen. 

Nya Altplatsen visionsbild 2

Nu är allt klart för en ny Willys Hemma-butik i det expansiva området Nya Altplatsen i Högsbo i Göteborg. Etableringen av butiken kommer innebära cirka 15 nya arbetstillfällen. 

Butiken kommer att öppna i en helt ny fastighet där en tidigare byggnad nu har rivits. I bottenvåningen är tanken att flera kommersiella aktörer ska husera, varav Willys Hemma blir en. I övriga byggnaden kommer det uppföras ett äldreboende och flera nya hyresrätter. Lokalen som Willys Hemma öppnar i är på cirka 1 000 kvadratmeter och butiken väntas preliminärt öppna i början av 2024.  

Det är Odalen Fastigheter som utvecklar fastigheten och projektet ingår i Göteborgs storsatsning Bostad2021. Syftet med den nya bebyggelsen är att skapa en dynamisk och modern mötesplats med stort serviceutbud. Byggnationen förväntas stå klar under fjärde kvartalet 2023.

– Vi ser stor potential för Willys Hemma-butiken på Altplatsen i Göteborg, som kommer öppna i ett område i stor utveckling och tillväxt med bra närområden. Willys Hemmas erbjudande, med låga priser och breda sortiment i bostadsnära lägen, kommer att bli ett uppskattat inslag i detta spännande område, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys.

Fokus i butiken kommer att ligga på ett brett och varierat sortiment med låga priser. Det kommer bland annat att erbjudas mycket färskvaror och en stor andel ekologiska och miljömärkta varor. Ambitionen är också att butiken ska klara kriterierna för Bra Miljöval, som är Naturskyddsföreningens märkning för livsmedelsbutiker, med högt ställda krav på bland annat sortiment och energieffektivitet.

Kategorier: Axfood Willys