Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Shoan Etemadi utsedd till ny vd för Hemköpskedjan

21 maj 2024

Hemköpskedjans nuvarande vice vd och försäljningschef, Shoan Etemadi, har rekryterats till rollen som vd för Hemköpskedjan och kommer att efterträda Simone Margulies från den 15 augusti 2024, i samband med det att Simone tillträder rollen som vd och koncernchef för Axfood.

Shoan Etemadi Hemköpskedjan foto Oskar Omne

Hemköpskedjans nuvarande vice vd och försäljningschef, Shoan Etemadi, har rekryterats till rollen som vd för Hemköpskedjan och kommer att efterträda Simone Margulies från den 15 augusti 2024, i samband med det att Simone tillträder rollen som vd och koncernchef för Axfood.

Shoan Etemadi kommer med start den 15 augusti att efterträda Simone Margulies i rollen som vd för Hemköpskedjan AB. Han kommer också att ingå i koncernledningen för Axfood AB. Shoan är idag vice vd för Hemköpskedjan, i vilken Hemköp och Tempo ingår, och även försäljningschef sedan drygt tre år tillbaka. Han har dessförinnan 15 års erfarenhet inom dagligvarubranschen från bland annat drift samt sortiment och inköp på ICA och Lidl.

– Det har varit ett mycket stort intresse för rollen från såväl interna som externa kandidater, vilket vi självklart tycker är väldigt roligt, och vi har nu landat i att den absolut starkaste kandidaten finns internt inom koncernen. Shoan har gjort ett fantastiskt arbete i sin nuvarande roll som försäljningschef på Hemköp, och har varit högst bidragande till Hemköpskedjans framgång de senaste åren. Både jag och tillträdande vd och koncernchef för Axfood, Simone Margulies, anser att Shoan med sitt affärsnära ledarskap är helt rätt person att fortsätta resan med att stärka Hemköpskedjans position på marknaden, säger Axfoods vd och koncernchef Klas Balkow.

– Jag är både hedrad och väldigt glad över att ha fått möjligheten att ta mig an rollen som Hemköpskedjans vd. Det ska bli fantastiskt att tillsammans med ledningen och teamen inom både Hemköp och Tempo, och med de många duktiga handlare och engagerade butiksmedarbetare runtom i landet, fortsätta utveckla verksamheten och attrahera ännu fler nya kunder till våra butiker, säger tillträdande vd Shoan Etemadi.

Hemköpskedjans nuvarande vd Simone Margulies tillträder i sin tur rollen som vd och koncernchef för Axfood den 15 augusti 2024. Rekryteringen av Shoan Etemadis efterträdare i rollen som försäljningschef för Hemköpskedjan AB inleds omedelbart.

Kategorier: Axfood Hemköp