Gå direkt till innehåll

Traineeprogram inom Axfood

Medarbetare som är butikschefstrainee

Traineeprogram inom Axfood

Traineeprogram? Visst har vi det, flera olika faktiskt – både för dig som har tagit examen vid högskola eller universitet eller jobbar inom någon av våra butikskedjor.

Att växa och utvecklas är viktigt. Både för dig som individ och för oss som företag. Vi uppmuntrar nytänkande som gör skillnad både inom vår egen verksamhet och i samhället. Därför satsar vi på traineeprogram. Att vara trainee hos oss innebär att du får arbeta med något som berör oss alla – mat och människor.

Koncerntraineeprogram – för dig som tagit högskole- eller universitetsexamen

Vissa år erbjuder vi ett traineeprogram för dig som har läst ekonom- eller ingenjörsutbildning på högskola eller universitet, gärna inom logistik, IT, marknad eller statistik.

Programmet är behovsstyrt och ett år långt. Det betyder att du redan från din första dag hos oss vet vad du kommer att få jobba med när traineeprogrammet är genomfört. Då kan du ägna året åt att lära känna koncernen, lära dig om utveckling av våra affärer, våra digitala lösningar, inköp av vårt sortiment och hur vi arbetar med våra egna märkesvaror. Och varför det är viktigt ur ett hållbarhets- och lönsamhetsperspektiv.

Vi har ännu inte satt någon tidpunkt för antagning till kommande traineeprogram.

Ledarsteget – för dig i butik

Butiken är vår scen och när du redan jobbar hos oss har du möjlighet att utvecklas till teamchef och butikschef. Syftet är att ge potentiella ledare i butik möjligheten att få en skräddarsydd utbildning för ett framtida ledarskap.

Ledarsteget butikschef är ett utvecklingsprogram där deltagarna får verklighetsnära uppgifter att genomföra i butik, material att läsa och handledarledda utbildningar att delta på. Programmet utvecklar deltagarnas kunskap och kompetens inom områden som att leda sig själv och sitt team samt att leda verksamhet. Hela utvecklingsprogrammet genomförs under närmare ett år, med gemensam uppstart och avslut. Under programmet ingår även individuella projekt att genomföra och redovisa. 

Ledarsteget teamchef består av flera olika aktiviteter – lärarledd utbildning, e-learning och övningsuppgifter att utföra i butik. Programmet är ett stöd för att deltagaren strukturerat ska utvecklas. Programmet tar cirka ett år att gå igenom.