Karriär

Traineeprogram inom Axfoodkoncernen

Traineeprogram? Visst har vi det, flera olika faktiskt – både för dig som precis gått ut gymnasiet, har tagit examen vid högskola eller universitet eller jobbar hos någon av våra butikskedjor.

Att växa och utvecklas är viktigt. Både för dig som individ och för oss som företag. Vi uppmuntrar nytänkande som gör skillnad både inom företaget och i samhället. Därför satsar vi på traineeprogram. Att vara trainee hos oss innebär att du får arbeta med något som berör oss alla – mat och människor.

Ung i Axfood – för dig som gått ut gymnasiet

Ung i Axfood är vårt ungdomstraineeprogram med yrkespraktikanställning, som kan hjälpa dig att skapa en framtid inom Axfood. Genom att delta i det – och genom att visa framfötterna – får du goda möjligheter att utvecklas inom en stor koncern med flera butikskedjor och många avdelningar. Läs mer om Ung i Axfood

Koncerntraineeprogram – för dig som tagit högskole- eller universitetsexamen

Vissa år erbjuder vi ett traineeprogram för dig som har läst ekonom- eller ingenjörsutbildning på högskola eller universitet, gärna inom logistik, IT, marknad eller statistik.

Programmet är behovsstyrt och ett år långt. Det betyder att du redan från din första dag hos oss vet vad du kommer att få jobba med när traineeprogrammet är genomfört. Då kan du ägna året åt att lära känna koncernen, lära dig om utveckling av våra affärer, våra digitala lösningar, inköp av vårt sortiment och hur vi arbetar med våra egna märkesvaror. Och varför det är viktigt ur ett hållbarhets- och lönsamhetsperspektiv.

Under 2017 tog Axfoodfamiljen emot sju engagerade och drivna traineer. Vi har ännu inte satt någon tidpunkt för antagning till kommande traineeprogram.

Butikschefstraineeprogram – för dig i butik

Butiken är vår scen och när du redan jobbar hos oss har du möjlighet att bli butikschefstrainee. Syftet är att ge potentiella ledare i butik möjligheten att få en skräddarsydd utbildning för ett framtida ledarskap. Det är en tuff och rolig uttagningsprocess i flera steg. Varje år ges tolv medarbetare från Snabbgross, Hemköp och Willys möjlighet att gå programmet.

Hittills har nära 150 medarbetare gått programmet. De flesta av dem har idag en ledarroll.

Butikschefstraineeprogrammet genomförs årligen och pågår i sju månader.