Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Malin gick från förbutik till Axfoodakademien

23 maj 2023

Axfood är en familj av möjligheter, med många utvecklingsvägar internt. Det är Malin Nylund, utbildningskoordinator på Axfoodakademien, ett bevis på.

Axfood är en familj av möjligheter, med många utvecklingsvägar internt. Det är Malin Nylund, utbildningskoordinator på Axfoodakademien, ett bevis på.

Malin Nylund fick in en fot på Hemköp efter att innebandylaget hon spelade i togs in för inventeringar. Efter extraknäck på Hemköp under gymnasietiden började hon jobba på Willys Veddesta efter studenten. Nu är hon utbildningskoordinator på Axfoodakademien som ansvarar för Axfoods utbildningar.

Hur hamnade du på Axfoodakademien?

− Jag har hela tiden trivts bra inom Axfoodfamiljen. Det är tydligt med samma värderingar och att det finns utrymme att utvecklas. Jag upplever att Axfood ser potential och tar hand om den. Efter tre-fyra år på Willys tog jag tjänstledigt och studerande en kandidat inom HR och ekonomi samt en magister inom ledarskap. Därefter gick jag tillbaka till min tjänst på Willys Veddesta där jag var teamchef 2 kassa, förbutiksansvarig och ekonomiassistent. Efter tips fick jag möjlighet att vikariera som utbildningskoordinator på Axfoodakademien i januari 2022 och sedan blev jag kvar.

Vad gör en utbildningskoordinator?

− Jag koordinerar och samordnar utbildningar, är med och stöttar i utbildningsprojekt, har kontakt med deltagare, chefer och lärare och driftar även en del lärresor. Mitt mål är att effektivisera administrationen och vi utbildningskoordinatorer tar över allt mer ansvar från lärspecialisterna. Nu kommer vi till exempel ha ansvaret för våra internlärare.

Willys Veddesta verkar vara en fantastisk plantskola? Inte mindre än fem medarbetare på Axfoods supportkontor kommer därifrån.

− Det är en fin kultur på Willys Veddesta där vi fick mycket frihet under ansvar och uppmuntrades att utvecklas och testa nytt. Det sågs positivt att ta initiativ. Vi hade en fin gemenskap som främjade personlig utveckling. Två jobbar nu som applikationsspecialister på IT och två på IT-supporten. Det säger något om vilka möjligheter det finns till utveckling!

Vad gör dig stolt över att arbeta på Axfood?

− Att vi tar ansvar. Vi tänker hållbarhet, inkludering, medarbetarutveckling, och strävar hela tiden efter att bli bättre inom dessa delar. Jag är såklart extra stolt över Axfoodakademien, vi brinner för det vi gör och vi tillgodoser behovet av utveckling. Det är häftigt med en stor enhet som bara fokuserar på utveckling.  Vi har både kraft och mandat.

Malin Nylund med kollegan Teeda Drammeh.

Intern rörlighet är en viktig fråga för Axfood. Drygt tio procent av våra medarbetare byter roll eller bolag inom koncernen varje år. Vi vill att alla ska känna att de har möjlighet att utvecklas inom Axfoodfamiljen. Vi har som mål att minst 75 procent av våra ledare ska vara rekryterade internt. Det målet har vi slagit med råge de senaste åren. 

Kategorier: Karriär