Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

”Fantastiskt jobb ni gör”

21 december 2017

Från Axfoods lager i Jordbro får en miljon kunder sin mat varje dag. Onsdagen den 20 december var näringsminister Mikael Damberg på besök på det stora lagret utanför Stockholm.

Från Axfoods lager i Jordbro får en miljon kunder sin mat varje dag. Onsdagen den 20 december var näringsminister Mikael Damberg på besök på det stora lagret utanför Stockholm.

En timme varade ministerbesöket som inleddes med att Nicholas Pettersson, vd för Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab och värd för besöket, över en kopp kaffe och julkaka gav en kort inblick över såväl Axfood som Dagabs verksamhet.

Och det vare imponerande siffror han kunde visa upp; inom Dagab plockas 600 000 kollin varje dag, 35 000 artiklar finns i sortimentet, 3 500 leveranser sker varje dag och 1 400 förhandlingar om året görs med leverantörer.

Men framför allt passade Nicholas Pettersson på tillfället att ge sin och Axfoods syn på förslaget till vägslitageskatt, en skatt som han i princip inte är emot men som riskerar att missgynna företag som Axfood som har avtalsenliga löner, modern fordonsflotta, hållbara biobränslen och som ansvarar för landsbygdens försörjning.

Platschefen Jörgen Andersson tog sedan över och berättade om lagret i Jordbro varifrån en miljon kunder får sin mat varje dag. Av de totalt 603 medarbetarna har 270 internationell bakgrund och det talas totalt ett 30-tal olika språk.

Klubbordförande Johnny Sandin, som var med under hela ministerbesöket, såg till att Mikael Damberg fick prata med några medarbetare, innan det så var dags för truckinstruktör Johan Nilsson att ge ministern en lektion i truckkörning.

Det var en till synes mycket nöjd minister som lämnade lagret i Jordbro efter det timslånga besöket. Det som imponerat mest på Mikael Damberg var Axfoods sätt att ge nyanlända en chans till praktik, utbildning och fast jobb.

– Jättespännande att vara med här och med egna ögon se vilket fantastiskt arbete ni som företag gör för att ge båda unga som nyanlända sitt första jobb i Sverige.

Kategorier: Axfoodfamiljen