Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Fläskfärs med risk för Salmonella återkallas

5 mars 2015

Axfood återkallar ett parti Garant fläskfärs då en rutinanalys inom egenkontrollen påvisat misstänkt risk för Salmonella.

Återkallelsen gäller:

- Garant fläskfärs, 20 procent fetthalt, 500 gram med sista förbrukningsdag 2015-03-10

Totalt rör det sig om ett parti på 450 kg som återkallas.

Produkten kan ha sålts i alla Axfoods butiker runt om i landet. Den berörda produkten är stoppad.

Kunder som köpt den aktuella fläskfärsen uppmanas att lämna tillbaka den till butiken eftersom den måste skickas på destruktion och inte får hamna i de vanliga hushållssoporna.

Eller kontakta Axfoods Konsumentkontakt på tel 0771-87 67 70 eller konsument@axfood.se

Inga sjukdomsfall har rapporterats.

Salmonellabakterien finns främst i kött och ägg, men även i andra livsmedel. Bakterien sprids via livsmedel som smittas och äts utan att sköljas ordentligt eller utan att hettas upp ordentligt. Bakterien dör vid en upphettning till minst 70 grader vid stekning. Sjukdomstecknet är att man efter ett halvt dygn drabbas av kräkningar, diareér, magkramper och feber.

För ytterligare information kontakta:
Claes Salomonsson, presschef Axfood AB, telefon 0702-89 89 83