Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Kampanj för barn på flykt gav 1,2 miljoner till Rädda Barnen -  Willys dubblar panten igen i december

24 november 2015

Engagemanget och viljan att hjälpa i flyktingkrisen är fortsatt stort. Willys kampanj till förmån för Rädda Barnen genererade 1,2 miljoner till organisationens arbete för barn på flykt. I december fortsätter Willys att dubbla pengarna som skänks via butikernas pantautomater.

Engagemanget och viljan att hjälpa i flyktingkrisen är fortsatt stort. Willys kampanj till förmån för Rädda Barnen genererade 1,2 miljoner till organisationens arbete för barn på flykt. I december fortsätter Willys att dubbla pengarna som skänks via butikernas pantautomater.

På Willys har kunder som pantar sina returflaskor möjlighet att skänka sin pant till Rädda Barnens arbete för barns rättigheter världen över. I september och oktober gick de donerade medlen till Rädda Barnens arbete för barn på flykt. I september slog antalet donationer rekord med en 40-procentig ökning av antalet donationer och även i oktober var det fler som valde att skänka sin pant jämfört med en vanlig månad. Efter att Willys dubblat pengarna som skänkts under september och oktober gick 1,2 miljoner kronor till Rädda Barnens arbete för barn och familjer.

Under december fortsätter Willys att dubbla de medel som skänks via gåvoknappen på butikernas pantautomater.

– Behovet av att hjälpa barn på flykt är än större nu. I krig och konflikter är det barnen som drabbas värst och vi vill fortsätta att göra en insats för att stötta Rädda Barnens viktiga arbete, säger Thomas Evertsson, vd på Willys.

Rädda Barnen har hjälpinsatser igång för familjer som flyr krig och terror världen över. Organisationen finns på plats hela vägen från krigszonerna, längs flyktvägarna, i flyktinglägren men också på hemmaplan i Sverige.

För ytterligare information, kontakta:
Johanna Eurén, kommunikationsansvarig Willys, telefon 070-346 13 48

Kategorier: Willys